Vişne Reçeli
En sevdiğim reçel...
Evde yapılan reçelin tadını hiçbir şey tutmuyor.
Hepsinin içinde de vişne reçelini çok severim.
Aslında bu sene başka reçellerde yaptık ama onları yazmamışım.
Tatlı canavarı Kuzey için annemin yaptığı şekersiz kayısı marmelatını da en kısa zamanda paylaşacağım.
Kuzey tatlıya çok düşkün olduğu için değişik alternatifler üretiyoruz.
Yani paşamın reçeli özel ;)
Hiç şeker kullanmadan yapılıyor.
Hem sağlıklı hem de besleyici oluyor.
Ama bugün vişne reçelini nasıl yaptığımı paylaşacağım.
Malzemesi
2,5 kg vişne
10 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu (ya da küçük bir parça limon tuzu)
Hazırlanışı
Aslında vişneyi 3 kg aldım. Önce güzelce yıkanıp ayıkladım. Vişnenin çeri, çöpü, çekirdeği çıkınca yaklaşık 2,5 kg kaldı. Şekerini de ona göre hesapladım (1 su bardağı = 250 gr. şeker).
Ayıkladığım vişneyi reçel tenceresine koyup üzerine şeker koydum ve kapağını kapatarak bir gece sulanması için bıraktım.
Hiçbirşey yapmıyorsunuz, durdukça kendisi sulanıyor.
İyice sulanıp, şekeri eriyince 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye başlıyoruz.
Kaynayınca ocağı iyice kısmak gerek çabuk taşar.
İstediğiniz kıvama gelinceye kadar pişiriyorsunuz.
Vişnenin miktarı ve ocağa göre pişirme süresi değişiyor.
İstediğiniz kıvama geldiğinde 2-3 damla limon suyu ekledim (limon suyu yerine limon tuzu ile daha güzel olur, evde o an yoktu onun için limon suyu kullandım).
Bir taşım daha kaynattım ve ocağı kapatarak soğumaya bıraktım.
Soğuyunca kavanozlara alabilirsiniz.
Afiyet olsun...
reçel sevmem ama vişne ve gül reçeli benim için reçelden sayılmıyor çok seviyorum :)ellerinize sağlık nefis görünüyor mayhoş mayhoş ne güzel yenir şimdi :))
YanıtlaSilben de reçellerin arasında vişneyi ayrı tutarım...
SilHicran'cığım bloguma bıraktığın güzel yorum için çok teşekkür ederim bende bayramını kutlar ailenle birlikte sağlıklı huzurlu,mutlu uzun ömürler dilerim.Reçelde muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilDuygularımız karşılıklı, ben de sizinle tanıştığıma çok memnunum.
SilSevgilerimle
ellerinize sağlık ( : çok güzel görünüyor. haklısınız ev reçelinin yerini hiç bir şey tutmuyor. buyurun bana da beklerim ( : sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Silmutlaka uğrayacağım.
emeğinize sağlık, çok hoş görünüyor...
YanıtlaSilEllerinize sağlık..Bence en güzel reçellerdendir vişne reçeli..bizimde vişnelerimiz Niğdeden gelir,bizde her sene pişiririz..Yalnız biz hiç su koymadan pişiririz..su koymanın bir özelliğimi var..merak ettim..sevgiler..
YanıtlaSilözel bir sebebi yok. Annemden öyle öğrendim, öyle yapıyorum ;)
SilEllerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevdiklerinle birlikte mutlu bir bayram geçirmeni dilerim.
YanıtlaSilteşekkür ederim. umarım hepimiz için güzel bir bayram olur ;)
Silaramıza hoş geldin...
YanıtlaSilkahvaltıların vazgeçilmezidir reçel...
YanıtlaSilçok severim...
elleirne sağlık canım...
şimdiden iyi bayramlar...
kahvaltıda arıyoruz. hazırları da evde yapılanın lezzetini tutmuyor ;)
Silen sevdiğin iki reçelden birisi,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSildiğerini çok merak ettim ;)
Silteşekkür ederim...
beni izleyen herkesin bayram ziyaretlerine çıktım,tatlı,mutlu bayramlar dileklerimle....azıcık reçelden aldım,ellerine sağılık.
YanıtlaSilhoşgeldin...
Silafiyet bal şeker olsun ;)
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bayramınız kutlu olsun.
YanıtlaSilteşekkür ederim. hepimizin bayramı kutlu olsun ;)
SilVişne reçeli benim de favorilerimdendir:)
YanıtlaSilHayırlı bayramlar dileklerimle sevgilerimi bırakıyorum canım:)
teşekkür ederim.
Silsevgiyle kalın...
Ellerine sağlık,hayırlı bayramlar..Selam ve sevgilerimle:))
YanıtlaSilteşekkür ederim ;)
SilEllerine sağlık.hayırlı bayramlar
YanıtlaSilteşekkür ederim arkadaşım ;)
Silşimdi ben güzel yemekler yapmaya,kendi becerimi sınamaya karar verdim,bu sebeple,incelemem gereken en güzel blog hangisi?elbette fincan teyzee :)
YanıtlaSilgerçekten hemen dalışa geçiyorum blog arşivine,bakalım neler yapabileceğim?
eminim yakında ben senden tarif almaya gelirim...
SilHaydi kolay gelsin ;)
ben de çok severim vişne reçelini.eline sağlık.
YanıtlaSilaynı fikirdeyiz...
Sil