Vişne Reçeli

En sevdiğim reçel...


Evde yapılan reçelin tadını hiçbir şey tutmuyor.
Hepsinin içinde de vişne reçelini çok severim.
Aslında bu sene başka reçellerde yaptık ama onları yazmamışım.
Tatlı canavarı Kuzey için annemin yaptığı şekersiz kayısı marmelatını da en kısa zamanda paylaşacağım.
Kuzey tatlıya çok düşkün olduğu için değişik alternatifler üretiyoruz.
Yani paşamın reçeli özel ;)
Hiç şeker kullanmadan yapılıyor.
Hem sağlıklı hem de besleyici oluyor.
Ama bugün vişne reçelini nasıl yaptığımı paylaşacağım.


Malzemesi
2,5 kg vişne
10 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu (ya da küçük bir parça limon tuzu)

Hazırlanışı
Aslında vişneyi 3 kg aldım. Önce güzelce yıkanıp ayıkladım. Vişnenin çeri, çöpü, çekirdeği çıkınca yaklaşık 2,5 kg kaldı. Şekerini de ona göre hesapladım (1 su bardağı = 250 gr. şeker).

Ayıkladığım vişneyi reçel tenceresine koyup üzerine şeker koydum ve kapağını kapatarak bir gece sulanması için bıraktım.


Hiçbirşey yapmıyorsunuz, durdukça kendisi sulanıyor.

İyice sulanıp, şekeri eriyince 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye başlıyoruz.
Kaynayınca ocağı iyice kısmak gerek çabuk taşar.
İstediğiniz kıvama gelinceye kadar pişiriyorsunuz.
Vişnenin miktarı ve ocağa göre pişirme süresi değişiyor.
İstediğiniz kıvama geldiğinde 2-3 damla limon suyu ekledim (limon suyu yerine limon tuzu ile daha güzel olur, evde o an yoktu onun için limon suyu kullandım).
Bir taşım daha kaynattım ve ocağı kapatarak soğumaya bıraktım.
Soğuyunca kavanozlara alabilirsiniz.

Afiyet olsun...


Yorumlar

  1. reçel sevmem ama vişne ve gül reçeli benim için reçelden sayılmıyor çok seviyorum :)ellerinize sağlık nefis görünüyor mayhoş mayhoş ne güzel yenir şimdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de reçellerin arasında vişneyi ayrı tutarım...

      Sil
  2. Hicran'cığım bloguma bıraktığın güzel yorum için çok teşekkür ederim bende bayramını kutlar ailenle birlikte sağlıklı huzurlu,mutlu uzun ömürler dilerim.Reçelde muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygularımız karşılıklı, ben de sizinle tanıştığıma çok memnunum.
      Sevgilerimle

      Sil
  3. ellerinize sağlık ( : çok güzel görünüyor. haklısınız ev reçelinin yerini hiç bir şey tutmuyor. buyurun bana da beklerim ( : sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. emeğinize sağlık, çok hoş görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık..Bence en güzel reçellerdendir vişne reçeli..bizimde vişnelerimiz Niğdeden gelir,bizde her sene pişiririz..Yalnız biz hiç su koymadan pişiririz..su koymanın bir özelliğimi var..merak ettim..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özel bir sebebi yok. Annemden öyle öğrendim, öyle yapıyorum ;)

      Sil
  6. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevdiklerinle birlikte mutlu bir bayram geçirmeni dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. umarım hepimiz için güzel bir bayram olur ;)

      Sil
  7. kahvaltıların vazgeçilmezidir reçel...
    çok severim...
    elleirne sağlık canım...
    şimdiden iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahvaltıda arıyoruz. hazırları da evde yapılanın lezzetini tutmuyor ;)

      Sil
  8. en sevdiğin iki reçelden birisi,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğerini çok merak ettim ;)
      teşekkür ederim...

      Sil
  9. beni izleyen herkesin bayram ziyaretlerine çıktım,tatlı,mutlu bayramlar dileklerimle....azıcık reçelden aldım,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bayramınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. hepimizin bayramı kutlu olsun ;)

      Sil
  11. Vişne reçeli benim de favorilerimdendir:)
    Hayırlı bayramlar dileklerimle sevgilerimi bırakıyorum canım:)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık,hayırlı bayramlar..Selam ve sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık.hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil
  14. şimdi ben güzel yemekler yapmaya,kendi becerimi sınamaya karar verdim,bu sebeple,incelemem gereken en güzel blog hangisi?elbette fincan teyzee :)
    gerçekten hemen dalışa geçiyorum blog arşivine,bakalım neler yapabileceğim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eminim yakında ben senden tarif almaya gelirim...
      Haydi kolay gelsin ;)

      Sil
  15. ben de çok severim vişne reçelini.eline sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart