Güllaç

Ramazan denilince ilk akla gelen tatlıdır güllaç...
Hazır güllaç alıyorsunuz, yapımı çok kolay...
Ben Saffet Abdullah Efendi Güllaçları markalı güllacın 400gr.'lık paketini aldım.
Gerçekten çok lezzetliydi ve üzerinde yazan tarifi uyguladığınızda lezzet garanti...
Ben paketlerin arkasındaki tarifleri yapmaktan çekinirim.
Genelde çok şekerli olur ama bu güllaçta onu yaşamadım, ölçü tam ;)
Önce cevizlisini denedim, birkaç gün sonra fıstıklısını yaptık ama bizimkiler cevizliyi daha çok beğenmişler ;)
Herkes kendi damak tadına göre hazırlayabilir.

Malzemeler
3 litre süt,
1 kg şeker (4 su bardağı)
400 gr.'lık hazır Güllaç (tercihen Saffet Abdullah Efendi Güllaçları)
Arzuya göre ceviz, badem, fıstık, fındık eklenebilir.

Hazırlanışı
Süt ile şeker kaynatılıp, ılık hale getirilir.  
Sonra tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.
Ben aralara da ceviz serpiştirdim.
Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.

Soğuyunca (buzdolabında 4-5 saat dinlendirirsek) çok daha güzel oluyor.
Üzerine dövülmüş ceviz, badem, fıstık, fındık  ile servis yapabilirsiniz.
Üzerini meyvelerlede de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Bu tarifimi İFTAR BEREKETİ etkinliğine ev sahipliği yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum.
Kolay gelsin...


Yorumlar

  1. elinşze sağlık, çok leziz görünüyor... :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık Fincan Teyze :)
    Ben de güllaca bayılırım.
    Özellikle muhallebilisi favorimdir:)

    Sevgiler sunar,bana da beklerim :)

    http://aishasbazaar.blogspot.com/2012/08/aishas-bazaardan-hediye-paketi-kazanmak.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

      Sil
  3. Sütü bol oldu mu daha bir severim,tıpkı sizin yaptığınız gibi..
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Valla tam kıvamında görünüyor.ellerine sağlık..ramazanın tadı güllaç,hem hafif hem lezzetli..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. bende güllaçın cevizlisini severim:)ellerinize sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkilerde cevizlisini istiyor. Mevsimi değil ama ben narı da çok yakıştırırım güllaça.

      Sil
  6. Güllaca bayılırım,nefis olmuş.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık harika görünüm...
    Ben de geçen hafta yapmıştım, üzerine biraz da gülsuyu serptim...
    Güzel oluyor lezzeti...
    Sofraya ne de çok yakışıyor ramazanda...
    Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül suyunu bizde herkes sevmiyor diye koymuyorum ama dediğiniz gibi çok yakışıyor...

      Sil
  8. Güllaçsız ramazan düşünemiyorum. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Güllaçı çok severim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. CANIM BENDEDE SAFFET ABDULLAHTAN YAPTIĞIM GÜLLAÇ TARİFİ VAR.
    SENİNKİDE ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu markayıda beğendim ;)
      sizin güllaçınızda harika görünüyordu...

      Sil
  11. ramazanın gülü güllaç,bayılırım,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim teyzem,ellerine sağlık,harika güllaç tarifin şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/08/gullac.html yayında,aşama aşama anlatmışsın süper olmuş,gene beklerim,selamlar olsunn,hayırlı iftarlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. gelmezmiyim etkinliği yakından takip ediyorum ;)

      Sil
  13. Pişti olmuşuz:)Ellerine sağlık,güllaç hafif,güzel bir tatlı:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninde ellerine sağlık ;) hemen geliyorum sana güllaç yemeye ;)

      Sil
  14. cevizli güllaç mı hergün yiyebilirim o kadr çok severim kendisini :)
    ramazan sofralarının baş tacı :)
    ellerine sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart