Biber Salçası Yapımı (Kışa Hazırlık)
Kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.
Biber salçamızı da yaptık. Gerçi bu bize yetmez biraz daha takviye etmek gerekecek sanırım.
Eskiden annemler biber salçası yaparken bahçeye kazanlar kurulur, kaynar da kaynardı.
Birkaç senedir yöntemi değiştirdik.
Anlatayım;
Kırmızı biberleri aldık (10 kg).
Biberler güzelce yıkadık ve ayıkladık.
Biberleri incecik olana kadar robattan geçirdik.
Robotta çekilmiş biberleri tepsilere döktük.
Tepsileri Güneş'e koyduk ve 5-6 gün ara ara karıştırarak güneşlendirdik.
Güneşlendikçe suyunu çekiyor.
O tepsilerden bu kadar salça çıktı ;)
En son tuzunu atıp kavanozlara koyduk.
Kışında afiyetle yiyeceğiz ;)
Ölçülere gelince 10 kg kırmızı biberden 1,5 kg (1,5 salça kavanozu) salça oldu.
Ama kokusunu tarif edemem, muhteşem.
Sevgiyle kalın...
Harika görünüyor, ev yapımı miss gibi salça. Eminim nefistir kokusu. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilgerçekten mis gibi oldu...
SilFincan Teyze sen ne kadar beceriklisin,harika görünüyor,renginden belli.Afiyetle yiyin inşallah:)
YanıtlaSilen azından içinde neler olduğu konusunda gönlünüz rahat güzel bir salça....ellerinize sağlık
YanıtlaSilkesinlikle katılıyorum.
SilYapılması çok zor olduğunu söylüyorlar. Harika görünüyor. Ne güzel kısır yapılır bundan. :)
YanıtlaSilElinize sağlık...
bir zorluğu yok. robottan geçirince güneşte kendi kendine oluyor...
Silbiber salcasının lezzetinı çok severim.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilben de bayılırım...
Silişte bir bunu yapamıyorum oda güneşsizlikten. İzmir güneşlide benim ev müsait değil. fırınlanıncada güneşte kurutulanın tadı olmuyor:) güle güle yeyin ellerine sağlık. Bu arada ekledim listeye blogunu ama sıra uzun haberin olsun.
YanıtlaSilbenim de eski evim öyleydi. çok zor oluyor güneşsiz...
Silayrıca teşekkür ederim ;)
elinize sağlık fincan teyze .rabbim hayırlı yemeyi nasip etsin...
YanıtlaSilohhh afiyetler olsun..
YanıtlaSilBereketle sağlıkla tüketin..
Ellerine sağlık kokusunu bilirim misssssssssssssss :)
teşekkür ederim. kokusu, sözün bittiği yer...
SilELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilHAYIRLI BAYRAMLAR.
teşekkürler sanada iyi bayramlar dilerim...
Silyapmak isterdim lakin güneş ferini yitirdi kurutmalıklar zor kuruyaçak bu gidişe,acaba güneşte değilde kaynatsak aynı olurmu
YanıtlaSileskiden kaynatırlardı ama lezzet olarak ben bunu dajha çok beğendim. Ama çaresiz kalınırsa hiç yoktan iyidir...
SilKolay gelsin.
en en en lazım şey .hazırları hiç sevmiyorum , bir de içine domateste karıştırıyoruz ,,ohhh.ama kim yapacak bizde?
YanıtlaSilafiyetle , sağlıkla yiyin
ben ayrı yapıyorum ama kayınvalidem ikisini karıştırır. o da çok lezzetli oluyor.
SilAğız tadıyla tüketin.Salçan tam kıvamında görünüyor.Ev yapımı gibisi yok.Ellerine sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim. en önemli şey ağız tadı...
Silo olmayınca hiçbir şeyin tadı yok...
oh ne güzel görünüyor ellerine sağlık, bize de memleketten geliyor, çok da güzel lezzet veriyor yemeklerimize :)
YanıtlaSilbize de memleketten gelse ben de hiç uğraşmam afiyetle yerim ;)
SilFincan Teyzecim; öncelikle salçan bereketli olsun ve eline sağlık diyeyim:) Bana gelince, yıllardır çıkamadğım tatile kısa süreli de olsa çıktım. Üç gün hepi topu ama yine de çok iyi geldi. Marmaris Selimiye' deyim, dönünce kaldığım yerden başlarım, merak etme:)) Ama yine de merak ettiğin ve ilgilendiğin için çok mutlu oldum, sağol arkadaşım. Sevgiyle kal:)
YanıtlaSiliyi olmana sevindim. iyi tatiller ;)
Siliyi bayramlar...