Taze Fasülye Tavası/Kızartması
Diyeceksiniz ki, bir bu eksikti...
Diyorum ki, daha bu ne ki!
Biz Karadenizliler yazın fasülyenin turşusunu yaparız.
Kışın yaptığımız fasülye turşusunu kavururuz ;)
Malzemesi
Yarım kg kadar fasülye (miktarı çok önemli değil)
1 yemek kaşığı mısır unu
2 yumurta
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Önce fasülyeler ayıklanır ve güzelce yıkanır.
Sonra tuzlu suda güzelce haşlanır.
Düdüklü tencerede 10-15 dakika yeterli olacaktır.
Üzerine mısır unu serpilir ve karıştırılır.
Sonra kızartacağımız tavaya alıyoruz, sıvıyağda alt-üst yaparak kızartıyoruz.
Ben balık tavasında kızartıyorum kapağıyla çevirmek rahat oluyor.
Balık tavanız yoksa düz bir tabak ile çevirebilirsiniz.
Bu şekliyle de yumurtasız olarak tüketilebilir.
Biz de birazı yumurtasız ayrılır. Gerisi yumurtalı yapılır.
Yumurtayı başka bir kaba kıralım azıcık çırpalım, çok köpürmeyecek.
Sadece sarısı ile beyazı karışacak kadar.
Sonra fasülyenin üzerine dökülür ve yumurta pişince ocaktan alınıp, sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kolay gelsin...
çok severim ben bunu,afiyet olsun
YanıtlaSilBu yemeği bir kaç kez yedim ama nasıl yapıldığını bilmiyordum..ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor..fasulyeler bolken mutlaka bende yapacağım..sevgiler..
YanıtlaSildeneyin, pişman olmazsınız...
SilŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...
Çok sık yaptığım ve çok severek yediğimiz bir yemek ellerine sağlık bu gün bende pişirebilirim.Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilBİZDE YUMURTALI OLANA FASULYE MIHLASI SADESİNE KAVURMASI DERİZ.ARŞİVİMDE VAR.SADECE MISIR UNU KULLANMIYORDUM ÖYLEDE DENERİM ARTIK:)ELLERİNE SAĞLIK:)
YanıtlaSildeğişik isimleri var, mıhlama dendiğini ben de duymuştum. Mısır unlu mutlaka deneyin, memnun kalacaksınız ;)
Silkayınannem yapar benim de bayılırım :D
YanıtlaSilkaynananızın ellerinee sağlık ;)
SilHenüz Hiç yemedim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilfırsat bulursan gel ben yaparım ;)
Sildeğişik lezzetler elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim.
Silmutfakta değişik lezzetler denemeyi seviyorum...
pişti olduk canım.bendede yumurtalısı var.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilseninde ellerine sağlık... bu mevsimde en güzel bunlar oluyor ;)
SilMerhaba,hayırlı ramazanlarınız olsun...Güzel tariifniz için çok teşekkürler,ellerinize sağlık,gene beklerim..şimdi burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/08/taze-fasulye-tavaskzartmas.html selamlar olsun...
YanıtlaSilteşekkür ederim arkadaşım. Asıl sizin ellerinize sağlık...
Silçok güzel bir etkinlik oluyor ;)
Şaşırdım..Hiç yemedim daha önce..Güzel olmuş ama :)
YanıtlaSilyemeden karar vermeyin ;)
Sil206.izleyicin..merhaba ismini çok beğendim fincan teyze:)
YanıtlaSilhoşgeldin... ben de seni ziyarete geleceğim en kısa zamanda...
Silsevgiyle kal.
eline sağlık...buralarda da çok yapılır...
YanıtlaSilher yörede benzerleri var.
SilSadece kavrulduğunu duymuştum ama böyle omletvari halini görmemiştim. Çok nefis görünüyor Fincan teyzecim:) Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilteşekkür ederim. bunu sizden duymak ayrıca çok anlamlı... keyifle takip ediyorum, bloğunuzu...
Silsevgiyle kalın.
Burası harika harika bir yer sizi pinarsedefunal.blogspot.com da blog çevremde gördüm. Pınar hanım takipte ise bakmak gerek dedim ve size geldim. Burası ne kadar güzel bir yer. Bayıldım. Alacağım çok tarif var. Takibinizdeyim. Bende fasulye kavurmasına bayırım. İlk kez Ordulu bir arkadaşımda yemiştim. Çok beğendiğimden bana her gittiğimde yapar. Ama ben tembel olduğumdan turşusunu kurmadığımdan hazır yiyiciyim. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbiz tazesini de kavururuz, turşusunuda hepsinin lezzeti ayrı ;)
SilHoşgeldiniz ayrıca, en yakın zamanda ben de sizi ziyaret edeceğim...
Çok güzel olur... Artvinde çok yapılırdı çocukluğumun güzel lezzeti :)
YanıtlaSil