Sütlü Kadayıf Tatlısı


Ramazan Tatlıları... 

Malzemeler
 300 gr. Kadayıf
125 gr. Tereyağı
Ceviz


Şerbeti için
3 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
  
Hazırlanışı

Önce kadayıfı geniş bir tepside elimizle kopararak açıyoruz.
Daha sonra tereyağını eritip üzerine döküyoruz ve iyice harmanlıyoruz.
Elimizle yağlanmadık bir yeri kalmayacak şekilde kadayıfı inceltelim.

Daha sonra kadayıfın yarısını tepsiye seriyoruz ve iyice bastırıyoruz.
Arasına cevizini ekliyoruz ve kalan yarısını üzerine koyarak iyice bastırıyoruz.

Bu şekilde buzdolabına koyup en az yarım saat dinlendireceğiz ve
çıkartınca tekrar sıkıştırarak tepsiye yerleştireceğiz.

170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Şerbeti için süt ve şekeri kaynatıyoruz
ve kaynadıktan sonra en kısık ateşte 15 dakika daha kaynayacak.
Ocaktan alıp 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz ve karıştırarak tereyağını eritiyoruz.
Şerbet ılık kadayıf soğukken şerbetleyelim.


Afiyet olsun...


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

Dilim Dilim Börek