Yufkalı Su Böreği




Malzemeler
4 adet yufka
2 yumurta
100 gr. tereyağ
sıvı yağı 
soğuk su


İç malzemesi için;
1 adet soğan
Ispanak
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Önce iç malzemeyi hazırlayarak başlayın. Bunun için soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda soteleyin. Üzerine yıkanıp doğranmış ıspanakları ekleyin ve iyice kavurun. Ocaktan almaya yakın tuzunu atın ve soğumaya bırakın.

Sosunu hazırlamak için tereyağı tava da eritin ama kızdırmayın. Eriyince ocaktan alın ve ilk sıcağı geçince içine yumurtaları ekleyerek iyice çırpın.

 Yufkayı serin ve üzerine yumurtalı harçtan sürün. Daha sonra ıspanaklı harcı fotoğraftaki gibi yufkaların üzerine yayın.
 Yufkayı ortadan ikiye kesin ve iki kenarını 2-3 parmak içe kıvırın. Dışarıdan başlayarak içeri doğru sarın.
 Sardığınız parçayı kendi çevresine dolayın ve tavanın ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da diğerinin çevresine sararak tava dolana kadar bu işleme devam edin. Benim tavam 4 yufka aldı.
 Pişirmeden önce tavaya yufkaların üzerini geçecek kadar soğuk su koyun ve 5 dakika bekletin.
 Daha sonra düz bir kapak ya da tabak yardımıyla böreğin suyunu süzün. Tavanın kenarından biraz sıvı yağı gezdirin. Ocakta çevirerek iki yüzü de kızarana kadar pişirelim.
Pratik ve lezzetli bir börek...
 Afiyet Olsun...

Yorumlar

  1. Pratik bir börek, ellerinize sağlık.Yarın misafirim var yapacağım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çıtır Çıtır... Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. bu böreği peynirli yaparken ayni sosu kullanabilir miyim ? Nursel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peynirli de yapılabilir hatta istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart