Hazır Yufkadan Kol Böreği



Ankara bugün yine karanlık ve kasvetli...
Hava böyle olunca canım hiçbir şey yapmak istemiyor.
Gelsin artık yaz...



Malzemeler 

6 adet hazır yufka

İç Sosu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta

Üzeri için 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt

İç malzemesi
Peynir
Maydanoz

Hazırlanışı

İç sosunu hazırlamak için süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırpın. Sonra bir yufkayı serin ve hazırladığımız iç sosundan sürün. Yufkayı ikiye bölün ve böldüğünüz parçanın kenarlarını dört parmak kadar içe kıvırın. İnce kıyılmış maydanoz ve peyniri iyice karıştırarak yufkanın üzerine serpin.
Yufkayı iç taraftan başlayarak dışa doğru sarın.
Daha sonra yufkayı kendi çevresine sararak yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin.
 Diğer yufkalara da aynı işlemi yaparak ortadaki yufkanın çevresine sarın.

Üzeri için 3 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırarak üzerine sürün (İç sosunuz arttıysa üzerine onuda sürebilirsiniz). Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

40 Kat Çıtır Börek

Evde Mayasız Peynir Yapımı