Bardakta Kek
Bu kekleri oğlum süsledi ;)
Tarifi konusunda aşırı talep olan kekin tarifi...
Kendimi baskı altında hissetmeye başladım.
Artık yazayım dedim ;)
Malzemeler
Kek için;
3 yumurta
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı kakao
18-20 tane kağıt bardak (kahve için olan küçüklerden olursa daha iyi)
Kreması için;
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
18-20 tane kağıt bardak (kahve için olan küçüklerden olursa daha iyi)
Kreması için;
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Krema soğuduktan sonra
1 paket toz krem şanti
Üzerini süslemek için
Pasta süsü, antep fıstığı, ceviz, fındık, badem ne isterseniz...
Hazırlanışı
Yumurtaların sarısı ve beyazını ayıralım . Önce yumurta beyazları krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Daha sonra şekeri azar azar ekleyelim. Şeker eriyene kadar çırpalım ve yumurta sarılarını karışıma teker teker ekleyelim. Daha sonra süt ve sıvıyağı azar azar ekleyelim. Kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu unun içine karıştıralım. Bu toz karışımı eleyerek kek hamuruna ekleyelim.
Üzerini süslemek için
Pasta süsü, antep fıstığı, ceviz, fındık, badem ne isterseniz...
Hazırlanışı
Yumurtaların sarısı ve beyazını ayıralım . Önce yumurta beyazları krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Daha sonra şekeri azar azar ekleyelim. Şeker eriyene kadar çırpalım ve yumurta sarılarını karışıma teker teker ekleyelim. Daha sonra süt ve sıvıyağı azar azar ekleyelim. Kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu unun içine karıştıralım. Bu toz karışımı eleyerek kek hamuruna ekleyelim.
Kağıt bardaklarımızı tepsiye dizip kek hamurunu bardakların yarısına gelecek şekilde dolduralım.
Bardakları kesinlikle yağlamıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30-35 dk pişirin. Fırını 20-25 dakikadan önce açmayın. Daha sonra kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Kekleri ılıyınca bardaktan çıkarmadan bir kaba koyarak hava almayacak şekilde streçleyin ya da temiz bir poşete koyarak 2-3 saat dinlendirin. Hem bardaklardan daha rahat çıkıyor hem de keklerin üstü yumuşadığından kekin üstlerini kesmeden oyma şansınız oluyor. Ben keki akşamdan yaparak bardaktan çıkarmadan poşete koyuyorum ve kekler sabaha kadar yumuşuyor.
Kekleri bardaktan çıkarmak için bardakların ağzını dışa doğru esneterek keki rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
Zamanınız yoksa kekler soğuyunca bardakları keserek de kekleri çıkarabilirsiniz.
Bu kadar yazdım ama inanın bana kekler bardaktan çok kolay çıkıyor. Çıkan kekleri oyacak ya da çay kaşığı yardımıyla oyalım.
Kek bardaklarımız hazır.
Kremayı mümkün olduğu kadar servise yakın hazırlayabilirsiniz. Krema malzemelerini iyice çırparak pişiriyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Soğurken aralıklar karıştırın ki üzeri kabuklanmasın. İyice soğuyunca toz halindeki kremşantiyi ekleyin ve en az 7-8 dakika mikserle çırpın. Krema pürüzsüz bir hale gelince keklerin içine koyalım. Bu işlemi krema poşeti ile yapabilirsiniz. İsterseniz kremayı keklerin içine kaşık yardımı ile doldurabilirsiniz. Keklerin üzerini ise buzdolabı poşetine kremayı koyup kenarını küçücük keserek de süsleyebilirsiniz.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Not: Tarif Nefis Yemek Tariflerinden... Her zaman ki gibi küçük değişikliklerle... Tarif için teşekkürler...
harikasınız çok güzel olmuş çok beğendim mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık selamlar...:))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilMerhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...
YanıtlaSilwww.supermisir.com ailesi olarak sizleri tebrik etmekteyiz çok güzel görunuyor.
YanıtlaSil