Tırtıl Kurabiye
Babamın kurabiyeleri...
Babama göre;
kurabiye dediğin çok tatlı olmayacak ama kıyır kıyır olacak...
Babama göre;
kurabiye dediğin çok tatlı olmayacak ama kıyır kıyır olacak...
Eğer öyle bir kurabiye arıyorsanız bu tarif tam Siz'lik...
Bu kurabiye canavarı da fotoğraf çekme işi bitse de kurabiyelere saldırsam diye bekliyor...
Bu kurabiye canavarı da fotoğraf çekme işi bitse de kurabiyelere saldırsam diye bekliyor...
Malzemeler
1,5 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin ile pudra şekerine macun kıvamına gelene kadar karıştıralım. Daha sonra yumurta ve ardından sıvı yağı ekleyerek homojen bir karışım elde edelim. En son kuru malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Yoğurulan hamurumuzu yarım saat kadar dolapta dinlendirelim ve hamura tırtıl kurabiye aparatı ile şekil verelim. Bu ölçü ile 3 tepsiye yakın kurabiye çıktı. Kolay bayatlamayan bir kurabiye olduğu için kurabiye kavanozunda uzun süre saklanabilir.
Şekil verdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında hafif sararıncaya kadar pişirelim.
İster bu şekilde sade isterseniz de iki kurabiyenin arasına çokokrem, çikolata ya da reçel gibi şeyler sürerek de ikram edebilirsiniz.
Nutellalı kurabiyelerim...
Afiyet olsun...
Nefis görünüyorlar :)
YanıtlaSilMargarin e alternatif ne olabilir
YanıtlaSilTerayağ ile deneyebilirsiniz...
SilÇocukluğumun kurabiyesi :)) Elinize sağlık..
YanıtlaSilbunu bende kuzularıma arada yaparım uzun süredir yapmamıştım hatta senin sayende aklıma düştü bende yapmak istiyorum :) teşekkürler...
YanıtlaSilçok güzeller,denicem inşaallah sevgiler..
YanıtlaSilhttp://benimisimdikis.blogspot.com.tr/
muhteşem görünüyorlar..
YanıtlaSilgörüntüsü ne güzel cok begendim ellerine saglik ...
YanıtlaSilBende yapmıştım blogumda da paylaştım.Seninde ellerine sağlık çok güzeller..
YanıtlaSilannem çok sık yapardı bir zamanlar , çok leziz olur kıyır kıyır elinize sağlık.
YanıtlaSil