Su Böreği Tadında Küçük Börekler


O sofranın tarifleri...
Bu börekleri Pınar Sedef Ünal'ın bloğunda gördüm. Deneyeyim dedim.
Tarif için teşekkürler...

Malzemeler
6 adet yufka
2 su bardağı süt
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ

İçi için:
500 gr lor peyniri (Orjinalinde 300 gr lor peyniri  ve 500 gr tam yağlı beyaz peynirde vardı ben sadece lor peyniri kullandım)
Yarım demet maydanoz

Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt (orjinal tarifte yoğurt kullanılmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
Öncelikle 2 su bardağı sütü, yoğurdu ve 1 su bardağı sıvı yağı karıştırarak iç sosumuzu hazırlıyoruz.

Başka bir kasede peyniri ve ince doğranmış maydanozları karıştıralım.

Birinci yufkayı serip bol sos sürelim, üzerine ikinci kat yufkayı da serip yine sosu sürelim. Yufkayı 12 eşit parçaya bölelim. 

Her bir parçanın içine peynirli iç harcından koyup sigara böreği saralım.

Böreklerimizin bir tepsiye dizelim. Tepsiye dizerken mümkün olduğunca birbirine değmeyecek şekilde yerleştirelim ki yapışmasın. Böreklerin birbirine yapışmaması için her sırada araya streç film koyabilirsiniz. Böreklerin üzerine bir şey sürülmeyecek. Güzelce streçlenecek ve orjinal tarifte buzdolabı diyordu ben buzluğa koydum.

Orjinal tarifte en az 24 saat mümkünse 2 gün buzdolabında  bekletmeyi öneriliyordu. Yaklaşık 18-20 saat beklettim. Ama buzlukta olursa uzun süre de muhafaza edebilirsiniz.


Börekleri pişireceğiniz zaman buzdolabından çıkarıp direk yağlı kağıt serilmiş tapsiye veya yağlanmış tepsiye dizelim. Buzu çözülmeden dizdim.

Üzerine yumurta sarısı, süt ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürerek, önceden ısıtılmış fırında 200 derece (orjinalinde 180 derece  ısıtılmış fırında pişirilmiş) pişirdim. Pınar Sedef Ünal, eğer çıtır yemek istiyorsanız fırından çıktığında soğumadan, su böreği gibi yumuşak istiyorsanız soğuduğunda yemenizi tavsiye ediyor.

Ben de çok beğendim. Önerisine katılıyorum...
 
Tabii ki yanında başka şeylerde vardı. Daha önceden tarifini yayınladığım Mantar Salatası... yine aynı sofranın lezzetleri...
Az daha unutuyordum.
 Münire Abla'nın getirdiği zeytinyağlı yaprak sarmasınıda unutmamak gerek...
Ellerinize sağlık...
Ben de böyle dik pişiriyorum. Onunda tarifini yakında vereceğim.

Yanına tatlı olarak Muhallebili Kadayıf Tatlısı enfes...
Hala aynı sofradayız.

Afiyet Olsun.

Bu tarif  Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için PaSaSofraM' a gidiyor...

Kolay gelsin...

Yorumlar

  1. Hepsi birbirinden şahane gözüküyor, elleriniz dert görmesin. Yemek öncesi bu güzellikleri görmem iyi olmadı, iştah açıyor :)
    Hayırlı cumalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı durumdayım, ne olacak bizim bu halimiz...

      Sil
  2. pastaeli-ebru4 Mayıs 2012 13:32

    bende ödülünüz var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Hemen geliyorum.

      Sil
  3. Ellerine sağlık hepsi harika,
    diyetteyim inanki resimlere bakınca
    başım ağrıyor açlıktan:)))

    YanıtlaSil
  4. cok tsk.ler canim sizlerin sayesinde cok hizli gidiyor etkinlik:)
    ama zamanimiz baya bir azaldi malesef, umarim etkinliktende sonra ziyaretlerimiz devam eder.

    cumaniz mübarek olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seni ve blogunu çok seviyoruz. tabi ki görüşmeye devam edeceğiz.

      Sil
  5. miiis miiiis...
    olsada yesek...
    ellerine sağlık canım...
    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  6. yok yok karar verdim ben.. senin bloğuna öğle yemeğinden hemen sonra bakıcam.. bu ne ya... harika herşey.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım hepsi birbirinden harika gözüküyor. Ben o böreği misafirlerime sunduğumda "Yumuşacık, aynı su böreği gibi!" dedikleri için benim bol soslu böreğim oldu su böreği tadında... Ben esas sen börek için ne düşündün onu merak ediyorum. Sence bol soslu börek mi yoksa su böreği tadında mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de su böreği tadında...
      Tarif için tekrar teşekkürler.

      Sil
  8. hepsi çok güzel ellerine sağlık börek eminim harikadır hem süt hem yoğurt ımmmm ;))

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım.
    Salatayı kaptım gidiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ödüllendim ve belki sana da bir ödülüm var tıklada göre bakalım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Hemen geliyorum ;)

      Sil
  11. Ellerine sağlık arkadaşım
    Her şey gerçekten çok güzel görünüyor
    Aşağıda börek saran velete bayıldım ben :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık, enfes görünüyorlar :)))

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık, enfes görünüyorlar :)))

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım her biri nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  15. ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyorlar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

40 Kat Çıtır Börek

Evde Mayasız Peynir Yapımı