Pekmezli Atom Kurabiye
Atom Kurabiye (Pekmezli Kurabiye)
Malzemeler250 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta sarısı (akı dışı için ayrılacak)
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İç Harcı için
4 orta boy elma
6-8 adet kuru incir
10-12 adet kuru kayısı
3 yemek kaşığı kuru üzüm (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
İç Harcı için
4 orta boy elma
6-8 adet kuru incir
10-12 adet kuru kayısı
3 yemek kaşığı kuru üzüm (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
1 yumurta akı
Yeterince ceviz ya da fındık (iri kıyılmış)
Kurabiye piştikten sonra üzeri için
Pekmez
Pekmezli Kurabiye Yapılışı
İç harç için elmalar rendelenir. Kuru incir, kuru üzüm ve kuru kayısı yıkanır. Kayısı ve İncir küp küp doğranır ve hepsi karıştırılarak yarım su bardağı şeker eklenir. İç malzemeler teflon tavaya alınarak pişirilir. Ocaktan alınınca tarçını ekleyerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Pekmezli Kurabiye Yapılışı
İç harç için elmalar rendelenir. Kuru incir, kuru üzüm ve kuru kayısı yıkanır. Kayısı ve İncir küp küp doğranır ve hepsi karıştırılarak yarım su bardağı şeker eklenir. İç malzemeler teflon tavaya alınarak pişirilir. Ocaktan alınınca tarçını ekleyerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Hamur için kuru malzemeler hariç iyice karıştırılır. En son un, kabartma tozu, vanilya ve karbonat eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurdan (cevizden biraz büyük) parçalar alınarak yuvarlanır, avuç içinde inceltip bolca iç malzeme konularak tekrar yuvarlanır. Yuvarlanan kurabiyeler önce yumurta beyazına sonra cevize bulanarak tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Fırından çıkınca ilk sıcağı geçinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) beklenir ve üzerlerine kenarlarından akacak şekilde 2 tatlı kaşığı pekmez dökülür.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Diğer kurabiye tariflerine bakmak ister misiniz?
Yorumlar
Yorum Gönder