Perişan Kurabiye



Bazıları dağınık sever...
Şekli garip gelebilir. Ama bunları şekil verdiğiniz zaman sert kurabiyeleriniz oluyor. Kendi haline bıraktığınızda ise muhteşem bir lezzet...

Bu kurabiyeler fazla sıkıntıya gelemiyor, bırakacaksınız kendi haline... Belli bir kalıba/forma sokmak isterseniz, sertleşiyor, aynı ben...

Sunum için görüntü değişik gelebilir ama lezzet muhteşem...
Bu tarifi yıllar önce Seda Ablamın annesinden almıştım. Şekli ve ismi garip gelmişti önce tadına bakınca tarifini istemiştim. Geçenlerde defterleri karıştırırken gözüme ilişti. Yıllardır yapmadığımı fark ettim. Çayın yanına hemencecik yapıverdim.

Malzemesi
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
200 gr margarin (eritilecek/soğuyacak)
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı (1/2 su bardağı kullandım)
1 su bardağı kuru incir (1/2 su bardağı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un (ölçmedim, çünkü koyacağınız kuru malzemeye göre değişecektir.)

Hazırlanışı

Üzüm, kayısı ve incir güzelce yıkanacak ve iyice süzülecek. Kayısı ve incir, üzüm boyutunda küp küp doğranacak.
Un ve şeker güzelce çırpılacak diğer malzemelerde eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulacak.


Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil vermeden tepsiye dizilecek. Bir kaç tanesini deneme amaçlı yuvarlak yaptım. Kabarmadı ve sert oldu.

Adının da hakkını vermek  gerek...

Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilecek. Dikkat edin fazla kurumasın.

Eğri büyrü ama çok lezzetli kurabiyeleriniz olacak.

Afiyet olsun...

Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için PaSaSofraM' a ve Çay Kahve Bahane Etkinliği için Pastaeli'ye gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar...

Yorumlar

  1. adını görünce çok güldüm ;) çok lezzetli eminim,sıvı yağ kullanılır mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıvıyağ ile denemedim ama güzel olur diye düşünüyorum...

      Sil
  2. Çok severim bu kurabiyey sert olur ama çayın ya da kahvenin yanında mükemmel gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kurabiyeleri rahat bırakınca yumuşacık oluyor. Bir de açıkta bırakmamak gerek sanırım...

      Sil
  3. tatlım seni mimledim, haberin olsun:=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanmayacaksın ama senin sitendeydim ve mimi okuyordum ki orada gördüm mimlenmişim ;)

      Sil
    2. :=) Ayy fincan teyzeciğim sen kaç yaşındasın böyle teyze abla falan olmuyor ki?

      Sil
    3. 1977 doğumluyum. Bloğu açarken bunu düşünemedim ;)

      Sil
  4. evet benim babamda dağınık sever,en sevdiği kurbiyedir:)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. e süpermiş bunlar.. benim gibi beceriksiz ellere tam yakışır bi tarif..eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlara şekil vermemekte ayrı bir marifet ;)

      Sil
  6. Merhabalar
    İadeyi ziyarete geldim canım takipteyim senide beklerim :))
    Şekle bakılırsa hakkaten perişan olmuşlar.Tadı dediğin kadar güzel olacaksa denemek lazım ilk fırsatta.Eline emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir...
      Düşün lezzetini ;)

      Sil
  7. İzleyicelerim arasından bulamadım canım seni,yorumunla ulaştım ancak.izleyiciler arasında yoksun şimdi fark ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kusura bakma dalgınlığıma gelmiş sanırım... hallettim o işi...

      Sil
  8. Bence çok hoş görünüyorlar.Hem belki şekilcilikten vazgeçeriz bu kurabiye sayesinde:)Ellerinize sağlık.Tadı eminim çok güzeldir ama ben bu kurabiyeleri yersem diyet yaptığım için kesin perişan olurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de şekilcilikten kurtulmalıyız. Diyet deyince bir şey diyemiyorum. Acilen benim de ihtiyacım var...

      Sil
  9. Merhaba,
    İçindeki malzemelere bayıldım, tam benim damak tadıma uygun olmuş.Ellerinize sağlık,sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  10. beni cok güldürdünüz ya:)) haylaz cocuklar ha:))
    bos versene ya halaz maylaz kim nederse desin bunlar bence cok saglikli cocuklar kim görse bayila bayila yer:))
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık güzel bir tat doğrusu.tarifi aldım.teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. : ) süpermiş... hem zahmeti de az.. ellerine sağlık: )

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

Dilim Dilim Börek