google-site-verification: google601c61c448c195d7.html Fincan Teyze: Mart 2015

31 Mart 2015 Salı

Hazır Yufkadan Kol Böreği



Ankara bugün yine karanlık ve kasvetli...
Hava böyle olunca canım hiçbir şey yapmak istemiyor.
Gelsin artık yaz...

30 Mart 2015 Pazartesi

Elma Topları

Doğum günü sofrasından bir tarif daha...

Malzemeler
2 adet elma
1 paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

27 Mart 2015 Cuma

25 Mart 2015 Çarşamba

Truff


Bizim evde tatlıdan başka bir şey yapılmıyor sanki...
Yine başladım sürekli tatlı tarifler vermeye ;)

En son blogta Bardakta Kek yapmıştık. Bardakta pişirdiğimiz keklerin içini oymuş ve krema doldurmuştuk. İşte oradan artan kek kırıntılarıyla yapacağınız harika bir tarif...
Bu şekilde kalmış kekleri kullanabileceğiniz gibi hazır kek de kullanabilirsiniz.

23 Mart 2015 Pazartesi

Bardakta Kek

Bu kekleri oğlum süsledi ;)


Tarifi konusunda aşırı talep olan kekin tarifi...
Kendimi baskı altında hissetmeye başladım.
Artık yazayım dedim ;)

19 Mart 2015 Perşembe

Doğum Günü Menüsü ve Düğme Kurabiyeler


Bugün sizinle Kuzey'in doğum gününde yaptığım düğme kurabiyelerin tarifini paylaşacağım.
Öncelikle o güzel günü bizimle paylaşan herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum.

 Mutluluğun resmi de bu olsa gerek...
Doğum Günü Çocuğunun Mutluluğu...

5 Mart 2015 Perşembe

Meyve Soslu Trileçe (Tres Leches Cake, Three Milks Cake)



Bizimkiler Trileçeyi o kadar çok sevdi ki küçük tepsi yetmiyor artık... 
Bu nedenle Trileçeyi büyük baklava tepsisine göre hazırlıyorum. 
Kalabalık aileler için büyük tepsi ölçülerini de vereyim dedim. 
Küçük tepsi ölçüleri için Karamel Soslu Trileçe tarifine bakabilirsiniz.

Dikkat!!!
Alışkanlık yapabilecek bir tarif...

2 Mart 2015 Pazartesi

Kapuska


Blog'ta pasta- böreğe çok ağırlık vererek tek yönlü çalışmakla beni eleştiren sevgili kardeşimin uyarılarını dinleyerek, biraz tencere yemeklerine yöneleceğiz. 

Açık söylemek gerekirse kapuska bizim evde çok pişen bir yemek değildi. Hatta birkaç sene pişmese kimse niye pişmedi demez. Lahana çok sevilir ama sarması, kocaman bir tencere sarılır, afiyetle yenir. O kadar sevilir ki, sarılıp buzluğa atılır; yaz kış özel günlerde sofrayı süsler... 
Canım annem, lahana ona dokunduğu için bir tane bile yiyemez ama -hiç üşenmez- biz seviyoruz diye sarar.  Annem "Lahana Sarması" var, deyince akşam orada toplanırız.

Bu kapuska merakına gelince; geçen sene Sema Teyzem, babama özel bol acılı  kapuska pişirdi. O zamandan beri müptelası olduk. Teyzem her geldiğinde yoğun talep üzerine bol acılı olarak pişirir.

Canım Teyzeciğim,
 seni de buradan afişe ettiğim için talepler daha da yoğunlaşabilir. 
Tadına bakmak isteyenler, ustasının elinden yiyelim diyenler falan olabilir yani...
Benim çıraklığımın da böyle sıkıntıları var işte  ;)

Sevgiyle kal...