Sütlü Kadayıf Tatlısı
Ramazan Tatlıları...
Malzemeler
300 gr. Kadayıf
125 gr. Tereyağı
Ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Önce kadayıfı geniş bir tepside elimizle kopararak açıyoruz.
Daha sonra tereyağını eritip üzerine döküyoruz ve iyice harmanlıyoruz.
Elimizle yağlanmadık bir yeri kalmayacak şekilde kadayıfı inceltelim.
Daha sonra kadayıfın yarısını tepsiye seriyoruz ve iyice bastırıyoruz.
Arasına cevizini ekliyoruz ve kalan yarısını üzerine koyarak iyice bastırıyoruz.
Bu şekilde buzdolabına koyup en az yarım saat dinlendireceğiz ve
çıkartınca tekrar sıkıştırarak tepsiye yerleştireceğiz.
170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Şerbeti için süt ve şekeri kaynatıyoruz
ve kaynadıktan sonra en kısık ateşte 15 dakika daha kaynayacak.
Ocaktan alıp 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz ve karıştırarak tereyağını eritiyoruz.
Şerbet ılık kadayıf soğukken şerbetleyelim.
Afiyet olsun...
eline sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım,hayırlı ramazanlar
YanıtlaSil