Bazlama
Elleriniz yanmasın....
Sıcak sıcak...
Tereyağı
Tulum peyniri
Bal
hangisini isterseniz?
Tabii ki olayın vazgeçilmezi, tavşan kanı çaylar...
Fotoğraflar cep telefonu ile çekildiğinden biraz soluk çıkmış.
This popular flatbread is made from wheat flour, water, table salt, and yeast. After mixing and two to three hours fermentation, 200- to 250-gram pieces of dough are divided, rounded, sheeted to a desired thickness and baked on a hot plate. During baking, the bread is turned over to bake the other side. After baking, it is generally consumed fresh. Shelf life of bazlama varies from several hours to a few days, depending on storage conditions. This is a Turkish bread type.
Ya neyle çekilmiş olursa olsun o nasıl bir bazlamadır öyle muhteşem görünüyor. Arasına tereyağ, tulum peyniri yanında da çay mis..
YanıtlaSilNasil sisti - harika gorunuyor canim :) Ellerine saglik...
YanıtlaSiloff harika görünüyorrr :)
YanıtlaSilNasıl güzel gözüküyor ellerine sağlık Hicran'cığım.Sevgilerimle..
YanıtlaSilne güzel olmuş öyle maşallah... :)
YanıtlaSilŞu anda çay falan istemiyorum. O sıcak bazlama , tereyağı ve tulum peyniri. İkincisinde domates , acı falan böyle gider. Emin olun kokusu geldi burnuma. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilımm çok güzel görünüyor,bizim oraların vazgeçilmezidir,ya yufka ekmek yada bazlama,hatta bazlama yerinde köylerde hamullu denir. Çok lezzetlidir.Tulum peyniri ve tereyağı favorim.Ellerinize sağlık,enfes gözüküyor:)
YanıtlaSilne güzel puf puf kabarmış..
YanıtlaSil