Etli Biber Dolması
“Mutlaka herkesin, gönlünde yükselen, kendine özgü bir ezgisi vardır. İlkel boylarda da bu böyledir, çok ileri teknolojilerle donanmış toplumlarda da. Gönlünde duyduğunu sesinde arayan insan, her zaman kendi müziğini yaratmıştır”.
Evin İlyasoğlu*
( * Evin İlyasoğlu’nun “Zaman İçinde Müzik" kitabından)
İç malzemesi için
300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
2 soğan (biri rendelenecek, biri incecik doğranacak)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
yarım bağ maydanoz
Karabiber
Kırmızı biber
Kekik (bolca)
Nane
Tuz
Hazırlanışı
Bütün iç malzemeleri karıştırılır. Baharatları kendi damak tadınıza göre ayarlarsınız.
Biberler yıkanıp, ayıklanır ve iç malzemesi fazla sıkıştırmadan konulur.
Tencereye dizilir. Üzerini geçmeyecek hatta bir parmak altında kalacak şekilde su konulacak.
Üzerine 50 gr. margarini doğruyorum. Tereyağı koymak isteyebilirsiniz yalnız ben denedim çok ağır oluyor. Yine de tercih sizin.
Derin bir tencerede de pişirebilirsiniz, kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişireceksiniz. Ne kadar sürer bilemiyorum, biberler pişinceye kadar diyelim ;)
Şu güzelliğe bir bakar mısınız?
Afiyet olsun...
annem o kadar güzel yapar ki hala ona yetişemedim etli biber dolmasında :)eline sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilElinize saglık canım istedi valla...sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık,hakikaten çok güzel görünüyor..AFİYET OLSUN..
YanıtlaSilÇok severim, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilBende çok severim dolmayı etli, etsiz hiç fark etmez :) ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilbenım favorı bıber dolmam pırıncı cok kıyması az :))
YanıtlaSil