Sultani Bezelye Tava



Sultani bezelyeyi çok severim.
Ankara'da 1-2 hafta olur tezgahlarda sonra yok olur.
Geçen sene Giresun'dan  gelmişti biraz, haşlayıp buzluğa atmıştık. Kışın da bu lezzetten mahrum kalmamıştık.
Bu sene doyamadık, zamanı geçti derken Akçakoca'da bulduk.
Hemencecik vereyim tarifini...

Malzemesi

1 kg sultani bezelye
yarım çay bardağı mısır unu
3 yumurta
sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı

Sultani bezelyelerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlanan bezelyeleri süzgeçe alıp süzüyoruz. Biraz soğuyunca üzerine mısır ununu serpip karıştırıyoruz.

 Altını üstünü iyice kızartacağımız için ters çevirebileceğiniz bir tavaya (ben balık tavasında yapıyorum) dizin. Balık tavanız yoksa düz bir tabak ile de tersini çevirebileceğiniz uygun bir tava kullanabilirsiniz. Biraz sıvıyağda altını üstünü güzelce kızartıyoruz.

Yumurta sevmeyenler bu haliyle de yiyebilir. Böylesi de çok lezzetli oluyor.

Başka bir kaba yumurtaları kıralım biraz tuz atıp, azıcık çırpalım. Çok köpürtmeye gerek yok.

Kızaran bezelyelerin üzerine yumurtaları döküyoruz. Yumurtası pişince ocaktan alıp sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...





Yorumlar

  1. ziyaretiniz için teşkk ederim.herzamn beklerim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben hiç rastlamadım,sultani bezelyeye..o yüzden hiç pişirmedim...ama çok duydum,denemek istiyorum..sizinki muhteşem olmuş..ellerine sağlık..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Hiç duymadığım bir yemek tarifi ilginç geldi denemek isterim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. hiç yemedim ama ekrana uzanıp tatmak istedim sebzelere bayılırım :) hayırlı ramazanlar ve cumalar.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Fincan Teyze; bloğuma hoşgeldiniz, beğenmenize sevindim, sağolun. Yine beklerim.. Bekleyin, ben de gelirim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarzı olan bloglardan biri...
      keyifle takip ediyorum.
      Mutlaka geleceğim ;)

      Sil
  6. Bu sene hiç yemek nasip olmadı. Bu bezelyenin hafif tatlımsı harika bir tadı vardır. Anneciğim bize hep sulu yemeğini yapar ama hiç kavurmasını duymamıştım, görmemiştim. Sayenizde kavurmasınıda öğrenmiş oldum. Eminim çok lezzetlidir. İşallah bu sene rastgelirsem kavurmasınıda denemek isterim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemeni tavsiye ederim ;)
      ben de hiç yemeğini yemedim, yaparsan haberimiz olsun ;)

      Sil
  7. bende çok severim ama bu şekilyle yememiştim, yalnız bu şekilde yapılmış taze fasulye yemiştim sanırım benzer bir tat olmuştur ellerine sağlık,afiyetler olsun,hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. taze fasülteninde yaparız, körpelerinden...
      yarın yapacağım onu da eklerim ;)

      Sil
  8. Ayyy ben bunu biliyorummmmmmmmm
    çocukken rahmetli anneannem yapardı yıllar sonra burada görmek ne güzel ama adınıfarklı hatırlıyorum..
    Ellerine sağlık canım ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Rahmet eylesin...
      başka isimleri mutlaka vardır, paylaşırsanız sevinirim.

      Sil
  9. Çok severim, biz de çok yaparız, annem giresunlu, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart