Perişan Kurabiye
Bazıları dağınık sever...
Şekli garip gelebilir. Ama bunları şekil verdiğiniz zaman sert kurabiyeleriniz oluyor. Kendi haline bıraktığınızda ise muhteşem bir lezzet...
Bu kurabiyeler fazla sıkıntıya gelemiyor, bırakacaksınız kendi haline... Belli bir kalıba/forma sokmak isterseniz, sertleşiyor, aynı ben...
Sunum için görüntü değişik gelebilir ama lezzet muhteşem...
Bu tarifi yıllar önce Seda Ablamın annesinden almıştım. Şekli ve ismi garip gelmişti önce tadına bakınca tarifini istemiştim. Geçenlerde defterleri karıştırırken gözüme ilişti. Yıllardır yapmadığımı fark ettim. Çayın yanına hemencecik yapıverdim.
Malzemesi
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
200 gr margarin (eritilecek/soğuyacak)
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı (1/2 su bardağı kullandım)
1 su bardağı kuru incir (1/2 su bardağı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un (ölçmedim, çünkü koyacağınız kuru malzemeye göre değişecektir.)
Hazırlanışı
Üzüm, kayısı ve incir güzelce yıkanacak ve iyice süzülecek. Kayısı ve incir, üzüm boyutunda küp küp doğranacak.
Un ve şeker güzelce çırpılacak diğer malzemelerde eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulacak.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil vermeden tepsiye dizilecek. Bir kaç tanesini deneme amaçlı yuvarlak yaptım. Kabarmadı ve sert oldu.
Adının da hakkını vermek gerek...
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilecek. Dikkat edin fazla kurumasın.
Eğri büyrü ama çok lezzetli kurabiyeleriniz olacak.
Afiyet olsun...
Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için PaSaSofraM' a ve Çay Kahve Bahane Etkinliği için Pastaeli'ye gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar...
adını görünce çok güldüm ;) çok lezzetli eminim,sıvı yağ kullanılır mı acaba?
YanıtlaSilsıvıyağ ile denemedim ama güzel olur diye düşünüyorum...
SilÇok severim bu kurabiyey sert olur ama çayın ya da kahvenin yanında mükemmel gider.
YanıtlaSilbu kurabiyeleri rahat bırakınca yumuşacık oluyor. Bir de açıkta bırakmamak gerek sanırım...
Siltatlım seni mimledim, haberin olsun:=)
YanıtlaSilinanmayacaksın ama senin sitendeydim ve mimi okuyordum ki orada gördüm mimlenmişim ;)
Sil:=) Ayy fincan teyzeciğim sen kaç yaşındasın böyle teyze abla falan olmuyor ki?
Sil1977 doğumluyum. Bloğu açarken bunu düşünemedim ;)
Silevet benim babamda dağınık sever,en sevdiği kurbiyedir:)
YanıtlaSilellerine sağlık...
bizimkilerde çok sevdi...
Sile süpermiş bunlar.. benim gibi beceriksiz ellere tam yakışır bi tarif..eline sağlık..
YanıtlaSilbunlara şekil vermemekte ayrı bir marifet ;)
SilMerhabalar
YanıtlaSilİadeyi ziyarete geldim canım takipteyim senide beklerim :))
Şekle bakılırsa hakkaten perişan olmuşlar.Tadı dediğin kadar güzel olacaksa denemek lazım ilk fırsatta.Eline emeğine sağlık sevgiler
Kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir...
SilDüşün lezzetini ;)
İzleyicelerim arasından bulamadım canım seni,yorumunla ulaştım ancak.izleyiciler arasında yoksun şimdi fark ettim
YanıtlaSilkusura bakma dalgınlığıma gelmiş sanırım... hallettim o işi...
SilBence çok hoş görünüyorlar.Hem belki şekilcilikten vazgeçeriz bu kurabiye sayesinde:)Ellerinize sağlık.Tadı eminim çok güzeldir ama ben bu kurabiyeleri yersem diyet yaptığım için kesin perişan olurum:)
YanıtlaSilbence de şekilcilikten kurtulmalıyız. Diyet deyince bir şey diyemiyorum. Acilen benim de ihtiyacım var...
SilMerhaba,
YanıtlaSilİçindeki malzemelere bayıldım, tam benim damak tadıma uygun olmuş.Ellerinize sağlık,sevgilerimle:)
teşekkür ederim...
Silbeni cok güldürdünüz ya:)) haylaz cocuklar ha:))
YanıtlaSilbos versene ya halaz maylaz kim nederse desin bunlar bence cok saglikli cocuklar kim görse bayila bayila yer:))
ellerine saglik
teşekkür ederim. Bence de...
Silellerinize sağlık güzel bir tat doğrusu.tarifi aldım.teşekkürler
YanıtlaSilrica ederim...
Sil: ) süpermiş... hem zahmeti de az.. ellerine sağlık: )
YanıtlaSilteşekkür ederim...
YanıtlaSil