Mişöriz (Etli Pilav)


Sonunda evime yerleştim. Sağolsun herkes çok yardımcı oldu. Özellikle de Kuzey ;) Keşfe çıkıyor ve her yeri karıştırıyor. Artık her şeye uzanıyoruz. Geçen gün kendini odaya kapatmış, sonra da kapıyı açamamış. Bir sinir, bir asabiyet, söylenip duruyor.  

Mutfakta ne kadar tencere, tava varsa hepsi salona taşınıyor ve orada yemek yapılıyor. Ev ahalisine teker teker tattırıyor. Benim oğlum "master şef" olacak sanırım. Yaptığının yarısı kadar yese...

Et yemez oğlum için mişöriz. En azından et suyuyla pişiyor diye kendimi teselli ediyorum. Bu müthiş lezzetten sizi de mahrum etmek istemedim.

Malzemesi

3 su bardağı pirinç
Yarım kilo parça et (ben kuşbaşı kulandım ama biraz daha iri doğranmış dana eti daha güzel olur)
1 adet kuru soğan 
Sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı

Önce etini hazırlıyoruz. Düdüklü tencerede az sıvı yağda, harlı ateşte, suyunu salıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra ocağı iyice kısıyoruz, kendi suyunu çekecek. İyice suyunu çekince üzerine kaynamış su koyacağız, ben göz kararı koydum ama 6/7 su bardağı iyi gelecektir. İçine soyup dörde böldüğümüz soğanı ve tuzunu da ekleyerek (isterseniz soğanı doğrayabilirsiniz, zaten içinde eriyor), düdüklünün kapağını kapatacağız ve yarım saat pişireceğiz.


Daha önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılan pirincimizi yıkıyoruz ve başka bir tencerede sıvıyağda iyice (şeffaflaşıncaya kadar) kavuruyoruz. Eti haşladığımız sudan yaklaşık 4,5 bardak (pirincinizin cinsine göre siz ayarlayın) koyuyoruz (sıcak olacak). Bu aşamada tuzunu kontrol edin.

Şimdi etlerini üzerine güzelce diziyoruz.


Kaynayınca kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyoruz. Aslında Arnavutlar bu aşamada fırına koyarlar ve fırında pişer. Onun lezzeti daha ayrıdır ve marifet kurutmadan pişirebilmektir...


Pilav suyunu çekip göz göz olunca altını kapatın, biraz dinlendirin.



Afiyet olsun...


Yorumlar

  1. Evinde güle güle otur arkadaşım inşALLAH çok güzel anıların olur bu evde ,yemeğinde çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık...
    master şef'ede sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım...darısı olmayanlara ;)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)) bloguma sizide beklerim

    YanıtlaSil
  4. Merhaba arkadaşım fincan teyze evinde güle güle otur master şef de gerçekden gelicegin ünlü bir şef olur .Mişöriz pilavında çok güzel lezzetli bir yemek ellerine saglık desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim canım gönderi sırasına göre alıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Sana kolay gelsin...

      Sil
  5. Güle güle otur evınde canım,bu yemek bir harıka olmuş oğlunada kan olsun can olsun ınşallah.Ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba bloğuma hoşgeldiniz bende sizi ziyarete geldim.Evinizde güle güle oturun ,yemekte çok güzel gözüküyor elinize sağlık .Bende sizin adresinizi rica ediyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tanıştığımıza ben de sevindim ;)

      Sil
  7. Arkadaşım katılabilirsin olur niye olmasın yöresel lezzetse sadece bana gönderdini yazarsın linkimi eklerisin tarifin altına veya üst kısmına desdegin için teşekkürler canım tekrar katılmanı beklerim

    YanıtlaSil
  8. sunum çok güzel olmuş canım ellerine sağlık ,bu arada güle güle otur yeni evinde
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum. yavaş yavaş öğreniyorum...

      Sil
  9. ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  10. Nefis nefis
    Ne güzel anlatmışsın
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. çok severim hatta bayılırım ellerine sağlık harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  12. hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, yemeye de beklerim ;)

    YanıtlaSil
  13. bir tabak alabilirmiyim :)) merhabalar sizi ziyarete geldım.. sizide benım bloguma beklerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Evde Mayasız Peynir Yapımı

40 Kat Çıtır Börek