Kazandibi


Ev usulü kazandibi...
Kuzey'in en çok sevdiği tatlılar; sütlaç ve kazandibi olduğu için bizim evin vazgeçilmezlerindendir. Azıcık arası soğusun hemen anneanneye usulünce şikayet edilir. "Anneanne evden hiç sütlaç/kazandibi kokuları gelmiyor farkında mısın?" gibi sorularla farkındalık yaratır benim paşam...

Kazandibinin hazırına evde ancak bu kadar yaklaşabildim. Bence gayet başarılı ve bir tatlıya göre oldukça sağlıklı ;)

Kazandibi için Malzemeler

4 su bardağı süt
yarım çay bardağı pirinç unu
yarım çay bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 fiske tuz

Kazandibi nasıl yapılır?

Derin bir tencerede sütü kaynatın ve kaynayan süte şekeri ilave edin.
Başka bir kapta  soğuk suyun içerisinde pirinç unu ve nişastayı eritin.
Kaynamakta olan şekerli sütten bir iki kaşık alın ve pirinç unu ve nişastayı erittiğiniz kaba ekleyip karıştırınız.
Daha sonra bu karışımı kaynayan sütün içerisine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Hızlı hızlı karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin ve koyulaşınca ocaktan alın. 

Muhallebinin yanık kısmını yapmak için 1 yemek kaşığı tereyağı ile tepsinizin dibini iyice yağlayın.  Üzerine pudra şekeri serpin. Pişirdiğiniz muhallebiyi tepsiye dökün.
Ocağın üzerinde tepsinin kenarından başlayarak kontrollü bir şekilde çevire çevire altının hafif yanmasını sağlayın. 
Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İstediğiniz büyüklükte kesin ve spatulayla dibini kazıyarak alın ve tabağa ters çevirin.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

Dilim Dilim Börek