Tosbik Kurabiye - Kaplumbağa Kurabiye

Bu sevimli kurabiyeleri Kuzey'in yerli malı haftası kapsamında okulda gerçekleştirilen etkinlik için hazırladım. Lezzeti ve görüntüsüyle çocuklar bu kurabiyeye bayılıyor.

Biraz zaman alsa da emin olun, emeğinize değiyor.

Sevgiyle kalın... 


Malzemeler

250 gr. margarin ya da tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un

Süslemek için
Damla çikolata

Tosbik / Kaplumbağa Kurabiye Nasıl Hazırlanır?

Oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin hangisini kullanacaksanız yoğurma kabına alın. Üzerine pudra şekerini ekleyin ve iyice birbirine yedirin. Bu şekilde çok daha çabuk kıvam alan bir hamur olacak. Sıvıyağ ve yumurtayı da ekleyerek homojen bir karışım olana kadar karıştırın ancak mutfak robotu kullanmayın. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Çok sert olmayan ama ele de yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyin. Hamurun 3'te 1'ini ayırın ve geriye kalan 3'te 2'sine kakao ekleyin. Az olan hamur sade olacak, onunla kaplumbağanın kafasını ve ayaklarını yapacağız. 

Hamurları yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin. Buzdolabına koyarken mutlaka streç film ya da buzdolabı poşeti ile kaplayın. 

Dinlenen hamurlardan kakaolu olana fotoğraftaki gibi kürdanla şekil verin. Kakaolu hamur, kaplumbağanın kabuğu olacak yuvarlak yaptıktan sonra fazla yassılaştırmayın. Çünkü kürdanla şekil verirken zaten yayılacak. Sade hamurdan ise kafa ve ayaklarını yaparak yerleştirin. Gözleri için damla çikolata kullanın.



Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Çabuk pişiyor onun için çok dikkatli olun.

Biraz zahmetli ancak yapımı oldukça keyifli, hele de küçük eller yardıma gelirse...
Özel günlerinizde sunum ve lezzetiyle masanıza değişik bir sevimlilik katar.

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. ya çok tatlı olmuşlarrr :)

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyorlar :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok şirin kurabiyeler olmuşlar. Çocuklar bayılır tabii. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

Dilim Dilim Börek