Un Helvası



Uzun bir süreliğine ara verdiğim bloğuma ancak dönüş yapabildim.

Yazılmamış yazılamamış neler neler oldu… Suret gerçekten, sahtelik samimiyetten ve maskeler de yüzden ayrıldı. Hiç kimse sevgisini de, nefretini de, hadsizliğini de sonsuza dek saklayamaz içinde. Zaman geçer, şartlar değişir ve gerçek niyetler elbet bir gün ortaya çıkar. Ne haksızlıklar, ne de yapılanlar, kalmaz yapanların yanına ve en sonunda her şey “aslı”na döner...


Bu işin “aslı” nedir diye soranlara; 
her bir dakikayı hak ederek, dolu dolu yaşamaktır,
yorulduğunda hayattan yüreğini uzatmaktır elinin yerine,
yaşadıklarımıza ve yaşama sahip çıkabilmek, 
yaşamın kalanını kimseye bağışlamamak, yaşamaktır doyasıya,
eksilmenin değil, çoğalmanın düşünü kurabilmektir,
özgür ve özgün kalabilmektir,
benzemeye çalışmadan fark yaratmaktır hayatta,
yüz yıl ayrı kalsan da bir dakikalık mutluluğun değerini bilmektir,
marifet her dem insan kalabilmek, herhangi biri değil kendin olabilmektir.
Selam olsun aslına dönen herkese…

Bugün helvasını yapacağız haddini bilmeyen henüz kendini bulamayanların…

Sevgiyle kalın…

Malzemeler
3 su bardağı un
1,5 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Üzeri için;
2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı

Sıvıyağı derin bir tencereye alın ve içine 2 yemek kaşığı şeker atın. Şeker iyice karamelize oluncaya kadar karıştırın. Şeker karamelize olup yağın üzerine çıkmaya başlayınca unu ilave edin ve iyice kavurun. Unun rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin.

Diğer tarafta 1,5 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu başka bir tencerede bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.

Unun rengi koyulaşınca şerbetini ekleyin (dikkat edin sıçrayabilir) ve karıştırarak suyunu çektirin.

Altını kapatıp, üzerine 2 yemek kaşığı şeker ilave ederek, kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika kadar demlensin ve iyice karıştırın. Eğer kaşıklayarak şekil verecekseniz fazla bekletmeyin. Kaşıklamayacaksanız uygun bir tabağa ya da küçük bir tepsiye yayıp keserek servis edilebilirsiniz.


Püf Noktası:

Helvanızın damağa yapışmaması için unun iyi kavrulması gerekir. Unun çabuk kavrulması için yağına atılan şekerin iyice karamalize olması gerekir. Şeker yağın üzerine çıkmaya başlayınca ununu koyarsanız hem çabuk kavrulur hemde ununuz topaklanmaz.

Yorumlar

  1. Başlangıç metnine bayıldım..Şuan canım çekti ve yapıp yiyicem. Elinize sağlık,tüm geride kalanlar için :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor bende bayılırım. Sizi takibe aldım sizi de beklerim bloguma http://tembelprenses.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

Dilim Dilim Börek