Tavuklu Mantarlı Bohça Böreği
Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli bir börek...
Malzemesi
6 adet yufka
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
İç malzemesi
1 tavuk göğüs
750 gr. mantarın sap kısımları (Limonlu su)
4-5 sivri biber
1 kırmızı biber
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber (ben kullanmadım)
Hazırlanışı
Önce iç malzememizi hazırlıyoruz. Mantarları 15-20 dakika bol limonlu suda bekletiyoruz ki kararmasın. Daha sonra yıkayıp hazırladığımız mantarların sadece sap kısımlarını doğruyoruz. Biraz sıvıyağda kavuruyoruz ve tuzunu atarak ateşten alıyoruz.
Tavuk göğsünü de küp küp doğrayarak ayrı bir kapta sıvıyağ koyarak kavuruyoruz. Önce harlı ateşte sulanıyor sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Tuz ve karabiberini atıp ateşten alıyoruz.
Biberleri yine ayrı bir kapta soteliyoruz.
Dikkat edilmesi gereken hepsini çok az sıvıyağda soteleyeceğiz ki böreğimiz çok yağlı olmasın. Birbirine ekleyeceğiz. İç malzememiz hazır...
Süt, Sıvıyağ ve yumurtaları (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz. Bir yufkayı sererek sostan sürüyoruz. Daha sonra mektup zarfı gibi katlıyoruz. Üzerine azıcık sos daha sürerek dörde bölüyoruz. Dört küçük kare elde ediyoruz. Her birinin ortasına iç malzemeden koyarak bohça gibi her köşesini ortaya doğru katlıyoruz. Ters çevirerek tepsiye diziyoruz.
Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürerek, 200 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
off Fincan teyze, biz acız şu anda ve agzımın suyu aktı diğer öğretmen arkadaşımla..
YanıtlaSilbuyrun bize gelin, çayı koyuyorum ocağa...
Silhayırlı cumalar canımmm kardeşimm...
YanıtlaSilözledimm sizleri..
pek uğrayamıyorum bu aralar,sayfalarınıza,sayfama,lezzetli ve muhabbet dolu satırlarınıza...
mazur görün beni ne olur..
bende yapmıştım geçenlerde,yoğunluktan resimlemek kısmet olmadı:)
afiyetler olsun canım..
öpüyorum.
muhabbetle..
alışmışım size bir süre ses çıkmayınca meraklanıyorum... Eskiden hiç vesveseli değildim, ihtiyarlıyorum sanırım.
SilELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSICAK KOKUSU MÜKEMML ALDIM SAYGIYLA KUCAKLIYORUM
:)
pişerken gerçekten çok güzel kokuyor...
SilYaradanın ''affına'' RESULÜNÜN '' sevgisine'' cennetin en güzel'' köşesine'' mazhar olabilmeniz dileğiyle.. Hayırlı cumalar....
YanıtlaSilElllerine saglık nefis olmuş çok leeztli olur mantarla tavuk sizlere afiyet olsun canım
ne güzel dualar bunlar, Allah razı olsu. Sizede hayırlı cumalar
SilKarnımın acıktığını hissettim..olsada yesek..çok güzel görünüyorlar..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbugün yazarken benim bile canım çekti...
SilBörekler şahane görünüyor,ellerine sağlık.Hayırlı cumalar diliyorum.Sevgiler,mutlu haftasonları:)
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilMmmm börekler nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Silellerine sağlık canım...
YanıtlaSilharika görünüyor...
kocaman sevgiler...
banada beklerim...
teşekkür ederim...
SilUna fantastica idea!!! Complimenti, baci e buon fine settimana
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, bende tavuk mantar kombinasyonunu çok seviyorum.Birlikte birbirlerini tamamlıyorlar.Elinize sağlık.
YanıtlaSiltavuk mantar gerçekten birbirine çok yakışıyor. Teşekkürler...
SilNefis olmuş harika görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsizlerin yanında ben daha çok acemiyim...
SilTamda acıkmışken bu tarif çok iyi geldi :) En kısa zamanda denicem, ellerine sağlık Fincan teyze ;)
YanıtlaSilaçken ben de bakmıyorum ;)
SilEllerinize sğalık çok severim bu tarz börekleri sizinkide nefis görünüyor..
YanıtlaSilSevgiler,
teşekkürler...
Silben de zengin iç malzemesi olan börekleri seviyorum.