COCOSTAR PASTA
Yeni favorimiz Cocostar Pasta...
Gerçekten çok hafif ve lezzetli bir pasta ayrıca pratik ve sunumu da çok şık...
Şiddetle öneriyorum.
Gelelim pastamızın hikayesine ben tarifi Kuzen Sevinç'ten aldım. Sevinç tarifi Instagram'da nurun_ala_nur_ 'un sayfasında görmüş, o da tarifi Cahide Sultan'dan aldığını yazmış. Bu muhteşem lezzetli tatlıyı bizimle tanıştırdıkları için ben her üçüne de çok teşekkür ediyorum.
Elinize emeğinize sağlık...
Uzun uzun yazmak isterdim ama bugün okulda "Mezuniyet Tören"imiz var.
Heyecanlı, tatlı telaşlı bir gün bizi bekliyor.
Sevgiyle kalın...
Elinize emeğinize sağlık...
Uzun uzun yazmak isterdim ama bugün okulda "Mezuniyet Tören"imiz var.
Heyecanlı, tatlı telaşlı bir gün bizi bekliyor.
Sevgiyle kalın...
Malzemeler
Keki için;
3 adet
yumurta
1 çay bardağı
şeker
1 yemek
kaşığı sıcak su
2 yemek
kaşığı kakao
1 çay kaşığı
kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
Krema (Cocostar kısmı) için;
1 paket krem
şanti
Bir buçuk çay
bardağı süt
2 su bardağı Hindistan
cevizi rendesi
2 yemek
kaşığı pudra şekeri
1 yemek
kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
Üzeri (Çikolatalı
ganaj) için;
1 küçük paket
(200 ml) süt kreması
Cocostar
Pasta Nasıl Yapılır?
Önce kekini hazırlamak
için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıcak su ekleyip
karıştırın ve kuru malzemelerimiz olan kakao un ve kabartma tozunu
eleyerek, karışıma ekleyin ve spatula yardımı ile karıştırın.
Keki pişirmek
için kelepçeli kek kalıbı kullanabilirsiniz (26 cm ya da bir boy büyüğü
olabilir). Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar
pişirin. Fırından almadan önce keke kürdan batırarak içinin hamur olup
olmadığını kontrol edin.
(26 cm'lik kalıpta daha yüksek bir pastanız oluyor. Benim gibi sabırsızlık eder ve dolapta az bekletirseniz. Kenarları çok düz olmayabiliyor. Yukarıda ki fotoğraf ise bir boy daha büyük olan kek kalıbında yapılan ve en azından 2 saat bekletilmiş olan pastamız...)
Cocostar kısmını hazırlarken krem şantiyi süt ile beraber iyice çırpın ve 1 yemek kaşığı eritilip
ılıtılmış tereyağını ekleyerek yeniden çırpın. En son 2 yemek kaşığı pudra
şekeri ve 2 su bardağı Hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
Keki kelepçeli
kalıpta pişirdiyseniz o kalıbı kullanabilirsiniz ya da pastanın bozulmadan çıkması
için pasta çemberi kullanabilirsiniz. Keki 1 su bardağı sütle
ıslatın. Üzerine cocostar kremayı dökün ve üzerine iyice düzeltin. Buzdolabında
yaklaşık bir saat dinlendirin.
Üzerinin çikolatalı ganajı için kremayı bir tavaya koyun ve ocakta karıştırarak ılıtın. Kırılmış
çikolataları içine ekleyin ve erimesini sağlayın. Çikolata eriyince karışımı
ocaktan alın. Çikolatalı Ganajı cocostar pastanın üzerine döküp yayın. Pastanız
buzdolabında en az 2 saat dinlenmeli hatta bir gece önceden yaparsanız
daha da iyi olur. Dinlenen pastanın üzerine eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Ellerinize sağlık :)) çok lezzetli gözüküyor
YanıtlaSilgerçekten lezzetli ;)
SilYaz için ideal bir ikram. Elinize sağlık
YanıtlaSilKesinlikle... Çok hafif bir tatlı...
SilLezzetli pastalardan :) Ellerinize saglik.
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
SilNefis görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli bir tarifa benziyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil