COCOSTAR PASTA


Yeni favorimiz Cocostar Pasta...
Gerçekten çok hafif ve lezzetli bir pasta ayrıca pratik ve sunumu da çok şık...
Şiddetle öneriyorum.

Gelelim pastamızın hikayesine ben tarifi Kuzen Sevinç'ten aldım. Sevinç tarifi Instagram'da nurun_ala_nur_ 'un sayfasında görmüş, o da tarifi Cahide Sultan'dan aldığını yazmış. Bu muhteşem lezzetli tatlıyı bizimle tanıştırdıkları için ben her üçüne de çok teşekkür ediyorum.
Elinize emeğinize sağlık...

Uzun uzun yazmak isterdim ama bugün okulda "Mezuniyet Tören"imiz var.
Heyecanlı, tatlı telaşlı bir gün bizi bekliyor.

Sevgiyle kalın...
Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Keki Islatmak için;
1 su bardağı süt

Krema (Cocostar kısmı) için;
1 paket krem şanti
Bir buçuk çay bardağı süt
2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ

Üzeri (Çikolatalı ganaj) için;
1 küçük paket (200 ml) süt kreması
160 gram (80 gr. Bitter – 80 gr. Sütlü) çikolata

Cocostar Pasta Nasıl Yapılır?
Önce kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıcak su ekleyip karıştırın ve kuru malzemelerimiz olan kakao un ve kabartma tozunu eleyerek, karışıma ekleyin ve spatula yardımı ile karıştırın.
Keki pişirmek için kelepçeli kek kalıbı kullanabilirsiniz (26 cm ya da bir boy büyüğü olabilir). Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce keke kürdan batırarak içinin hamur olup olmadığını kontrol edin.

(26 cm'lik kalıpta daha yüksek bir pastanız oluyor. Benim gibi sabırsızlık eder ve dolapta az bekletirseniz. Kenarları çok düz olmayabiliyor. Yukarıda ki fotoğraf ise bir boy daha büyük olan kek kalıbında yapılan ve en azından 2 saat bekletilmiş olan pastamız...)

Cocostar kısmını hazırlarken krem şantiyi süt ile beraber iyice çırpın ve 1 yemek kaşığı eritilip ılıtılmış tereyağını ekleyerek yeniden çırpın. En son 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 su bardağı Hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
Keki kelepçeli kalıpta pişirdiyseniz o kalıbı kullanabilirsiniz ya da pastanın bozulmadan çıkması için pasta çemberi kullanabilirsiniz. Keki 1 su bardağı sütle ıslatın. Üzerine cocostar kremayı dökün ve üzerine iyice düzeltin. Buzdolabında yaklaşık bir saat dinlendirin.

Üzerinin çikolatalı ganajı için kremayı bir tavaya koyun ve ocakta karıştırarak ılıtın. Kırılmış çikolataları içine ekleyin ve erimesini sağlayın. Çikolata eriyince karışımı ocaktan alın. Çikolatalı Ganajı cocostar pastanın üzerine döküp yayın. Pastanız buzdolabında en az 2 saat dinlenmeli hatta bir gece önceden yaparsanız daha da iyi olur. Dinlenen pastanın üzerine eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart