Mantar Sote / Mantar Kavurması


Havalar bir anda çok ısındı. Daha birkaç hafta önce yağmurdan gözümüzü açamıyorduk. İşte o yağmurlu günlerden bir tarif... Bizimkiler geçenlerde güzel bir yağmur sonrası Çankırı'ya gittiler (ben hariç), yağmur sonrası güneş açınca her yer mantar ;)
Orada topladıkları mantarları bir güzel kavurdum. Bu mantarlar kültür mantarı gibi  değil, müthiş lezzetli onun için ne et ne tavuk hiçbir şeye gerek yok ;)
Normal kültür mantarını ya da istiridye mantarını da bu şekilde kavurarak et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.
 Sevgiyle kalın...

Malzemeler

Mantar
Soğan
Sıvı yağ
Tuz


Mantarı yıkarken kullanmak için;
1 adet Limon

Mantar Sote  / Mantar Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Geniş bir kaba su doldurun ve içine limonu sıkın. Mantarları yıkadıktan sonra bu suya koyacağız ki mantarlar kararmasın. Mantarları güzelce yıkayıp, limonlu suya koyun. Mantarları iri iri doğrayın.


Soğanları ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine doğradığınız mantarları ekleyin ve karıştırın. Önce harlı ateşte pişirin ki mantarlar suyunu bıraksın, daha sonra hafif ısıyı azaltabilirsiniz ama çok kısmayın. Kendi suyunu yavaş yavaş çeksin.


Mantarlar suyunu çekince tuzunu atın. İsterseniz biraz karabiber ve kırmızı pul biberle lezzetlendirebilirsiniz ya da benim yaptığım gibi isteyen istediği kadar tabağına atsın diyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Çok severim mantar soteyi, çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok severim bende :) bu arada yeni yazıma beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. mantarın en sevdiğim hali. Hele birde organik mantarsa ooo yemeden yanında yat olur :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Bize mantar köyden geliyor annem direk kavuruyor çok seviyorum :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bize mantar köyden geliyor annem direk kavuruyor çok seviyorum :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım mantara çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Bazlama