Kek Kalıbında Peynirli Börek


Kek kalıbında poğaça yapıp da börek yapmamak haksızlık olur değil mi?

Malzemeler
4 Adet yufka (orta boy kek kalıbı için)
2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu

İç Malzemesi
Lor Peynir
Maydanoz 


Kalıbı yağlamak için
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ

Üzeri için 
1 tatlı kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. İçine sütü, sıvı yağı ve sodayı ekleyin iyice karıştırın.

Kullanacağınız kek kalıbını margarin ya da tereyağ ile yağlayın. İlk yufkayı yağlanmış kek kalıbına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. İkinci yufkayı dörde bölün ve her parçayı sıvı karışımın içine batırarak, kek kalıbına döşeyin.  Kek kalıbınızın büyüklüğüne göre parça sayısı değişebilir ama bir sıra yufka bir sıra iç malzeme gelecek şekilde döşeyin.

En üste sıvı karışıma batırdığınız son yufkayı koyduktan sonra, geri kalan karışımı üzerine dökün ve yufkanın sarkan kısımlarını üzerine kapatın.

Kek kalıbının ortasını dikkatlice açarak iç kısma doğru kıvırın. Üzerini streçleyerek, mümkünse 1 gece dolapta bekletin. Zaman yoksa en azından 1-2 saat dinlendirin.

Pişireceğiniz zaman üstüne sıvı yağ ve yoğurt karışımını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarın. İlk sıcağı çıkıncaya kadar 10-15 dakika bekletin  ve yavaşça kalıptan çıkarın.

Kabarıklığı fırından çıkardıktan sonra biraz azalıyor, endişelenmeyin... Biraz ılıyınca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Yazınız çok güzel olmuş, bloguma beklerim sevgiler
    Tasarım Evinden

    YanıtlaSil
  2. Peynirli börek birde kek kalıbında yenmez mi ki :)) ellerine sağlık <3

    YanıtlaSil
  3. Ah, çok yaratıcı, bayıldım, en kısa zamanda denemek isterim, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Alışılmışın dışında çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart