Japon Güneşi


Ben böyle teferruatlı şeyleri niye severim ki?

Yaparken değil de, yazarken söylenenlerdenim ;)
Emin olun, hem lezzet hem de sunum olarak uğraştığınıza değecek bir tarif...

Sevgiyle kalın...


Malzemeler
 3 adet yufka
1 pipet


Köfte için;
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek (ya da yeterince galeta unu)
Kekik, kırmızı biber,  kimyon, karabiber (istediğiniz baharatlar)
Tuz

Salça sosu için;
1 yemek kaşığı salça ya da 1 su bardağı domates sosu
1 diş sarımsak
Sıvıyağ


Yoğurt sosu için;
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Köfte malzemeleri ile köfte harcını hazırlayın. Hazırladığınız harcı 15-20 dakika dinlendirin ve küçük yuvarlaklar halinde şekil verin.

Bu arada yufkaları düz bir zemine serin. Uzun sigara börekleri isterseniz 12'ye (önce dörde, sonra her bir parçayı 3'e), servis yapacağım tabak küçük kısa olsun derseniz 16'ya (önce dörde, sonra her bir parçayı tekrar 4'e) bölün.

Üçgen şeklinde olan yufka parçasını kenarlarını hiç kıvırmadan pipet yardımı ile sigara böreği şeklinde sarın ve pipeti kenarından çekin. Her bir parçayı fotoğraftaki gibi sarın. Sigara böreklerinin uçları açılmasın diye en uç kısmını hafif su ile ıslatıp yapıştırabilirsiniz.

Köfteler için bir tavaya biraz sıvı yağ koyun. Yağı kızdırın köfteleri içine atın ve tavayı sallayarak pişirin. Pişen köfteleri başka bir tabağa alın. Başka bir tavada çok hafif sıvı yağda salçayı soteleyin ve içine 1 diş sarımsak doğrayın. Sosu hafif suyla açın. Domates sosuna köfteleri atın, 1-2 dakika birlikte pişsin ve ocaktan alın.

Sigara böreklerini bol yağda kızartın. Kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş bir kaba çıkartın ki fazla yağını çeksin. Sarımsakları tuz ile ezin ve yoğurda karıştırarak yoğurtlu sosu da hazırlayın.

Servis yapacağınız tabağa sigara böreklerini daire şeklinde dizin. Orta uç kısımlarına yoğurt sosu, üzerine de köftelerinizi koyarak sıcak sıcak servis yapın.

İnanın yapması anlatmaktan kolay ;) Yazarken yoruldum...
Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Ne kadar ilginçmiş. İlk defa duyuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Görünüşü çok şık kesinlikle tadı da öyledir

    YanıtlaSil
  3. AA içine peynir koymamissin.

    YanıtlaSil
  4. Niye bilmiyorum ama çok zor görünüyor yahu! Ben bunu yapamam gibi bir tepki oluştu içimde. Ellerinize sağlık , çok zengin bir sunumu var sofrada. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eminim çok daha güzellerini yaparsınız. Sevgiyle kalın

      Sil
  5. Ne iştah açan bir sunum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık sunum muhteşem

    YanıtlaSil
  7. Yıllar önce görmüştüm hatta netle ilk tanıştığım günlerdi Japon güneşi ve çok sevmiştim görünümünü.Senin sunumun arkadaşım o ilk gördüğümden kat kat çok çok daha güzel bayıldım eline emeğine fotoğrafı çeken yüreğine sağlık harika ötesi görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var ayrıca ufak bir hediyesi olan çekilişim var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart