Çikolata Soslu Dolgu Kek


Daha önce kremşanti ile hazırladığımız keki çikolata sosu ile denedim ve kremşanti sevmeyenler için iyi bir seçenek olabileceğini düşünüyorum. 
Daha önce yaptığımız dolgu kek tarifi...
Ben bu keki çok sevdim, hem çok hafif oluyor hem de yapımı çok keyifli...
Beş günde dört sefer yaparak tarihi bir rekor kırdım. 
Haftaya salı tekrar yapacağım, bu sefer bölüm arkadaşlarımızla yapacağımız küçük bir yeni yıl kutlaması için...


Malzemeler

Kek için;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı (ajda) süt
1 çay bardağı (ajda) sıcak su
1 çay bardağı (ajda) sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (un ölçüsü vermeyi sevmiyorum ama bu tarifte un ölçüsü önemli - gayet akışkan bir hamur olacak. Ben ajda çay bardağı kullandığım için 2 su bardağından biraz fazla un kullandım. Siz normal çay bardağı kullanırsanız 2 su bardağından biraz eksik un koymanız gerekebilir. Daha önce de un konusunda uzun uzun yazmıştım, kullandığınız yumurtaların büyüklüğü bile kıvamı etkileyebiliyor.)

Krema için;
4.5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için;
1 Poşet beyaz çikolata sosu
Süt (poşetin üzerindeki tarife göre) 

Üzerini süslemek için;
Damla çikolata

Hazırlanışı

Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sıcak suyu yavaş yavaş mikserin üzerinden dökerek hızlıca karıştıralım. En son un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım.

Margarinle yağlanmış büyük boy borcam tepsiye hamuru döküp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim. Yaklaşık 30 dakikada pişti. Siz yine de keke kürdan testi yapın ve kürdan kuru çıkıyorsa fırından alalım.

Kekimizi pişirirken kremamızı hazırlayalım. Süt, un, şeker ve tereyağı hep birlikte tencereye koyup karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca kremamızı  ocaktan alalım. İlk sıcağı çıkınca -yaklaşık 5 dakika bekletip- vanilyasını ekleyelim ve en az 5-6 dakika mikserleyerek pürüzsüz bir kıvama getirelim.

Çikolata sosunu üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım. Sosumuz soğurken aralıklarla karıştıralım ki üzeri kabuklanmasın.

Kek ılıyınca, yuvarlak dar bir kalıpla ya da benim gibi  krema sıkma torbasının ucunu kullanarak aralıklı oyuklar açın. Fotoğraflı tarif için tıklayın...

Hazırladığınız kremayı yeniden çırpın ve kekin üzerine oyukları dolduracak şekilde dökün. Kalan kremayla kekin üstünü tamamen kaplayın.

Krema ılıkken koyabilirsiniz. Hazırladığımız çikolata sosunu da kremanın üzerine dökelim.

En az 2 saat dinlendikten sonra servise hazır...

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Merhaba,
    Blogumda kitap çekilişim var katılımınızı beklerim
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com.tr/2014/12/dolu-dolu-cekilis.html

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Paylaşım için teşekkür ederim. Beğenerek yaptım ve çok güzel anlatmışsınız. Nefis bir kek tarifi olmuş

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Tarifinizi bu haftasonu deneyeceğim çok güzel görünüyor. Bloguma da beklerim sizi.
    http://makyajcigeldihanim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Bir kere daha görmüştüm bu pastayı. Denemek isterim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :) Takibe aldım sizi ve ben de beklerim http://dilekce54.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar... Iyi ki beni ziyarete gelmissiniz, blogunuzu cok begendim bende sizi takibe aldim :) Etkinlige de bakicam.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglik sevgili blogger, harika gorunuyor, tadini da biliyorum nefisss, benim de çok yaptigim ve ogluslarimin sevdigi keklerden biri. Bu arada blog haritasi fikri çok supermis, hep merak etmisimdir Strasbourg'dan (fransa) bir blogger varmi diye, belki bu sayede ogrenmis olurum.
    Takipteyim, ban da beklerim, bye bye!
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. merhaba bloğunu blog keşif etkinliğinde gördüm geldim :)) bende beklerim http://mavimsitatlar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. eline sağlık çok güzel gözüküyor. mutlaka deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  14. bana da beklerim :) http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Evde Mayasız Peynir Yapımı

40 Kat Çıtır Börek