google-site-verification: google601c61c448c195d7.html Fincan Teyze: 40 Kat Çıtır Börek

3 Aralık 2012 Pazartesi

40 Kat Çıtır Börek



Hamarat hanımlar iş başına...

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

Açmak için;
Nişasta

Üzeri için;
100 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için;
300 gr. peynir
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Maydonoz

Hazırlanışı


Çok sert olmayacak şekilde hamur yoğuruyoruz. Unun önce 3 bardağını koyup, son bardağı yavaş yavaş ekleyin. Kullandığımız ölçülere göre hamurun aldığı un biraz değişebiliyor.
Hamuru ikiye ayıralım ve her birinden 20 beze yapın. Her bir bezeyi un ile yaklaşık 20-25 cm çapında açın. Aralarına biraz nişasta sürerek, üst üste koyun.

Nişasta ölçüsüne dikkat etmek gerekiyor;
çok olursa nişasta kokar, az olursa katlar birbirine yapışır.
 

 20 katı birlikte tepsinin boyutunda açın.
Arasına hazırladığımız iç malzemesini koyun.

Üst katını da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kapatın ve dilimleyin.
Üzerine sıvı yağ ve tereyağını kızdırıp dökelim.
 
190 derece fırında  üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...

16 yorum:

  1. baklava gibi çıtır çıtır görünüyor....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık,nefis bir görüntü...Yalnız ben de yapıyorum böyle bir börek ama alta koyduğum katlar,üsteki kadar açılmıyor..Sizinki nasıl acaba..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki nişastası ile ilgilidir. Bir daha ki sefere yağını koymadan hafif kızartacağım ve kızgın yağı sonra dökeceğim.
      Katlarının daha çok açılacağını düşünüyorum.
      Denediğimde onu da paylaşırım.
      sevgiyle kalın...

      Sil
  3. Harika yapmışsın,tek kelimeyle bravo:)

    YanıtlaSil
  4. Günaydın ellerine sağlık canım, Aslı ya nice yıllar)

    YanıtlaSil
  5. bu börekten kaldıysa bende istiyorum :))
    çok güzel görünüyor...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. Selamlar canım elleirne sağlık böreğin harika görünüyor,çok teşekkürler,şimdi yayınladım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/12/krk-40-kat-ctr-borek.html gene beklerim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Börek tek kelimeyle harika olmuş ilk gelen misafirime denemek istiyorum.Ellerine ve emegine saglık cnm.

    Selamlarimla...

    YanıtlaSil
  8. şu görüntüye bak güzel olmaz mı sevilmez mi hiç...afiyet olsun

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  10. süper bır börek olmuş ellerıne saglık canım.hafta sonu bunu denıyecegım ınşallah senın ki kadar güzel olur.

    YanıtlaSil
  11. el açması börek gibisi varmı hazır yufkaların hakkını yemiğim ama böylede olmuyor işte ellerine sağlık nefis bir görüntü...

    YanıtlaSil