Kakaolu Islak Kurabiye (Brownie Kurabiye)


Görüntü çok şık, lezzet muhteşem...
Bu ara special kurabiyem haline geldi. Tek kusuru çocuklar çerez gibi yiyorlar. 
Bir lokmalık kurabiye...

Kakaolu Islak Kurabiye için Malzemeler
1 paket margarin
2 kahve fincanı şeker
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
7 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

Sosu için
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
(Bir taşım kaynatılacak ve ılık olacak)

Üzeri için 
Hindistan cevizi

Kakaolu Islak Kurabiye Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için oda sıcaklığında olan margarin ve şekeri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve sıvı yağı sırayla ekleyerek homojen bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Bu harcı birbirine iyice yedirin böylece hamuru uygun kıvama getirmek daha kolay olacaktır. Daha sonra katı malzemelerimiz olan kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak.

Daha sonra küçük küçük yuvarlaklar yaparak tepsiye dizin. Bu malzemeyle iki büyük tepsi kurabiye oluyor.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kakaolu olduğu için dikkatli pişirin çok kurumasın. Pişerken üstü hafif çatlamaya başlıyor, ben fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar tuttum ama her fırının aynı şekilde pişirmediğini hatırlatayım.

Kurabiyeleri fırına atınca sos için süt ve şekeri bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. 
Kurabiyeler fırından çıkınca 5 dakika kadar bekletin ve ılık olan sosa batırıp üzerini hindistan cevizine bulayın (Daha yumuşak kıvamda seviyorsanız, kurabiyeleri sosta 30-40 saniye kadar bekletebilirsiz, ben öyle yaptım.).

Ellerimize sağlık...


Afiyet olsun...


Yorumlar

  1. Hoşuma gitti. Yapmasam olmaz. Yapsam kilo almak korkusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz aynı endişe içerisindeyiz. Uyarıyorum; çok lezzetli oluyor ve çerez gibi yeniyor...

      Sil
  2. Daha önce buna benzer bi ıslak kurabiye yapmıştım ama onun sosu sütle değil direkt şerbetin içine atılıp, çıkartılıp yapılıyordu. Lezzet farkı var mı bahsettiğimi yaptınız mı hiç?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu daha hafif oluyor. Şerbetli kurabiyeden çok farklı oluyor. Sevgiler

      Sil
  3. Merhabalar muhteşem görünüyor elinize ağlık:-)

    YanıtlaSil
  4. Geçenlerde bi arkadaşımda yemiştim o nasıl muhteşem bir lezzettir öyle bayılmıştım. Şimdi tarifini burada gördüğüm iyi oldu canım bu tür atıştırmalık bişeyler istiyor bu günlerde hem çocuklarla birlikte yuvarlayınca mutfak etkinliği oluyor onlarla keyifle vakit geçiriyoruz. Hemen kaptım tarifi ellerinize sağlık bize de afiyet olacak inşallah...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

Dilim Dilim Börek