Tepsi Keki


Çocukluğumun keki... 

Eskiden kek tepside yapılırdı ve kare kare dilimlenirdi. Kek kokusunu alınca fırının başını beklerdik. Kek pişecek de, fırından çıkacak da... Fırından çıkınca hemen kesilmezdi bir de içi hamur olur, ılımasını bekleyeceksiniz denirdi. Sonra bir bardak süt, yanında ılık bir dilim kek... Değmeyin keyfimize... 

Yaşlanıyorum galiba, pek bir çocukluğuma gider oldum ;) 

Sevgiyle kalın...

Malzemeler

4 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya 
3,5 su bardağı un


2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su ya da süt

1 kaşık tereyağ (tepsiyi yağlamak için)

Tepsi Keki Nasıl Yapılır?

Önce yumurtalarla şeker iyice çırpılır, sonra içine yağ ve yoğurt eklenir azıcıkta öyle karıştırılır. Sonra un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve kaşıkla ya da çırpıcı ile hafifçe çırpılır (hamur çok sulu olursa yarım bardak daha un ekleyebilirsiniz -çok koyu olmayan bir hamur olacak, bozadan hafif koyu). Tepsi tereyağ ile iyice yağlanır ve hamurdan 1 su bardağı kalacak şekilde tepsiye dökülür. Kalan kek hamuruna kakao ve 2 yemek kaşığı su ya da süt eklenir, iyice karıştırılır ve tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. 

Afiyet Olsun...



Yorumlar

  1. Çocukluğumdaki gibi kokmuyor kekler... Sanki o günlere gittim ellerinize sağlık. Sevgiyle kalın

    http://asituruncu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

Dilim Dilim Börek