Kakaolu Islak Kurabiye



 Uzun zamandır yeni bir tarif eklemediğim için bugün size güzel bir kurabiye tarifi vererek kendimi affettireceğim.
Lezzet testinde tam not aldı.
Nasıl mı?
Küçük kurabiye canavarı fotoğraf çekmemi bekleyemedi.
Zavallı kurabiyelerin üzerine atladı.
"Mmmm... ağzıma layık olmuş." diyerek üçünü de bir çırpıda yedi.




 Lezzet testi için bu bize yetmedi.
Bir de Elif'e tattırdık. Bu konuda bir yorum yazmayacağım, çünkü ne yazsam fotoğraflar gibi anlatamayacak. 
Yorumu size bırakıyorum.


Mutluluğa bakar mısınız?



Hangisini yesek?
Elif'i mi, kurabiyeleri mi, bilemedik ;) 


Bu kadar övdüğüm kurabiyelerin tarifini Yeşim'den aldım. Ona da ayrıca bu lezzetli kurabiyelerle bizi tanıştırdığı için teşekkür ediyorum.

Gelelim, tadına bakan herkesin merakla beklediği, tarifimize...

Malzemeler
1 paket margarin
2 kahve fincanı şeker
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
7 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

Sosu için
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
(Bir taşım kaynatılacak ve ılık olacak)

Üzeri için 
Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için oda sıcaklığında olan margarin ve şekeri macun kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Daha sonra yumurtayı ve sıvıyağı sırayla ekleyerek homojen bir kıvam elde edinceye kadar karıştıralım. Bu harcı birbirine iyice yedirelim böylece hamuru uygun kıvama getirmek daha kolay olacaktır. Daha sonra katı malzemelerimiz olan kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak.

Daha sonra küçük küçük yuvarlaklar yaparak tepsimize dizelim. Bu malzemeyle iki büyük tepsi kurabiyemiz oluyor.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Kakaolu olduğu için dikkatli pişirin çok kurumasın. Pişerken üstü hafif çatlamaya başlıyor, ben fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar tuttum ama her fırının aynı şekilde pişirmediğini hatırlatayım.

Kurabiyeleri fırına atınca sos için süt ve şekeri bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. 
Kurabiyeler fırından çıkınca 5 dakika kadar bekletin ve ılık olan sosunuza batırıp üzerini hindistan cevizine bulayın (Daha yumuşak kıvamda seviyorsanız, kurabiyeleri sosta 30-40 saniye kadar bekletebilirsiz, ben öyle yaptım.).

Ellerimize sağlık...

Görüntü çok şık, lezzet muhteşem...
Bu ara special kurabiyem haline geldi. Tek kusuru çocuklar çerez gibi yiyorlar. 
Bir lokmalık kurabiye...
Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. benim oğlum da böyle yer çok sever ama fazla yedirmemeye çalışıyorum..Çok güzel görünüyor. .servisi de çok iyi olur..

    YanıtlaSil
  2. minikler test edip onayladigina göre kesinlikle denemem lazim :) yine çok güzel anlatmissiniz; ellerinize saglik...tadini da en kisa zamanda tarifinizi uygulayip kesfetmek niyetindeyim:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten tam çocuklara göre lezzetli bir tarif. Tebrikler
    ecetat.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

Dilim Dilim Börek