google-site-verification: google601c61c448c195d7.html Fincan Teyze: Nisan 2016

21 Nisan 2016 Perşembe

Havuçlu Kafes Kurabiye


Gece yarısı kurabiyesi...

Malzemeler

Hamuru için;

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
150 gr. margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

18 Nisan 2016 Pazartesi

Kremalı Tavuk Sote


Yeni bir güne, yeni bir haftaya "Günaydın"...

Bugün sizlere çok pratik bir tarif vereceğim. Pratik olduğu kadar da lezzetli diyebilirim.
Eskinin tavuklarından bahsetmeyeceğim; ne saatlerce kaynatılıp de pişmediğinden ne de çok lezzetli olduklarından... 
Yeni nesil tavuklarla birlikte, eskisi kadar lezzetli olmasa da artık tavuk en pratik yemekler arasında... 

Sevgiyle kalın.

13 Nisan 2016 Çarşamba

Japon Güneşi


Ben böyle teferruatlı şeyleri niye severim ki?

Yaparken değil de, yazarken söylenenlerdenim ;)
Emin olun, hem lezzet hem de sunum olarak uğraştığınıza değecek bir tarif...

Sevgiyle kalın...


Malzemeler
 3 adet yufka
1 pipet

12 Nisan 2016 Salı

Brokoli Salatası

Sofraların olmazsa olmazı...
Farklı şekillerde de olsa hemen hemen her kültürün mutfağında salata yer alır, 
sağlıklı beslenenlerin ise bir numaralı tercihi... 

Fransızlar, ana yemekten sonra, Türkler ve İtalyanlar ana yemekle, Amerikalılar ve İngilizler ise sofraya oturur oturmaz yerler salatayı... Hazırlanışı, tüketilme şekli ve zamanı farklı olsa da, salatalar her sofrada kendine yer buluyor. 


11 Nisan 2016 Pazartesi

Bardakta Sodalı Kek


Nedir bu bende ki kek aşkı?


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker (tatlı sevenler 1,5 su bardağı koyabilir)
1 şişe soda
1 su bardağı sıvı yağ
2  yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un

Çayırhan Termik Santraline Teknik Gezi





Sabah erken saatlerde Ankara’dan başlıyor seyahatimiz, aslında teknik gezimiz… Beypazarı’nda kahvaltı… Hava güzel, çay muhteşem…
Aslında istikamet Çayırhan ama Beypazarı’na kadar gelmişken İnözü Vadisi 6. km. bulunan Beypazarı Maden Suyu İşletmesini ziyaret etmek istedik. İşletme, 1957 senesinde Hacı Cemil Ercan tarafından kurulmuş ve kurulduğundan bu yana el değiştirmeden aynı nesil tarafından yönetilmiş bir aile şirketi. Acı bir tesadüftür ki, Şirket kurucusu Hacı Cemil Ercan bizim oraya gitmemizden 5 gün önce rahmetli olmuş (30 Mart 2016). Aslında gezi programımızda olmayan tesise sürpriz bir ziyaret yaptık. Gerçekten kurumsal bir yapısı var, tesisi gezdik, maden suyu konusunda bilgilendirildik. Tesis, 65.000 m2 lik kapalı bir alanda kurulu ve 7 adet dolum hattı ile saatte 300 bin şişe dolum kapasitesi varmış... Ayrıca 2000 senesinden bu yana da yurt dışından gelen siparişleri de karşılamaya başlamış ve şu anda 17 ülkeye ihracat yapmaktaymış. Etkileyici değil mi?

7 Nisan 2016 Perşembe

İrmikli Kolay Pasta


Kek kalıbında poğaça, börek yaptıktan sonra bir de tatlı... 
Kek kalıbını ne kadar işlevsel kullandığım sizin de dikkatinizi çekti mi ;) 




6 Nisan 2016 Çarşamba

Kek Kalıbında Peynirli Börek


Kek kalıbında poğaça yapıp da börek yapmamak haksızlık olur değil mi?

Malzemeler
4 Adet yufka (orta boy kek kalıbı için)
2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu

İç Malzemesi
Lor Peynir
Maydanoz 

5 Nisan 2016 Salı

Kek Kalıbında Sade Poğaça (Ekmekçik)


Sevgili Kuzenlerim kahvaltıya geldi. Niyetim klasik poğaçalarımdan birini yapmaktı ama mutfağa girince kendimi kaybettim. Biraz doğaçlamayla kek kalıbında pişirsem nasıl görünür dedim ve sonuç;  hem lezzet hem de görüntü açısından tatmin edici oldu ;)

Kahvaltı için muhteşem bir tarif oldu...

Sevgiyle kalın...

Malzemesi  
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 paket yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un