Tarçınlı Fındık Kurabiye


Bu kurabiyeler de bir Sema Teyze klasiği...
Çayın yanında özellikle de tarçın kokusunu sevenler için muhteşem bir ikram.

Kış geldiğinden beri çocuklar istedikleri kadar dışarı çıkamıyorlar ve evde sıkıntıdan daha çok atıştırmalık bir şeyler arıyorlar. Abur cubur yemelerindense böyle küçük atıştırmalıklar hazırlıyorum. Yanında süt ile bayılıyorlar. 

Bu nedenle son zamanlarda bol kurabiye tarifi...

Malzemeler
4 yemek kaşığı şeker
1 paket margarin (250 gr.) (oda sıcaklığında)
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya



Üzeri için 
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Şeker ve margarini macun kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. İçine yumurtayı ekleyelim ve iyice karıştırın. Nişasta, kabartma tozu ve unun yarısını ekleyerek karıştırmaya devan edin. Unun geri kalanını yavaş yavaş ekleyerek hamura yedirin. Böylece hem yoğurulması kolaylaşıyor hem de pürüzsüz bir hamur halini alıyor. Unutmayın ki un ölçüsü kullandığınız malzemeye göre değişebilir.

Hamur, çok sert olmayan kulak memesi yumuşaklığı diye tabir edilen yumuşaklıkta olacak. Hamur sert olursa kurabiyelerinizde sert olacaktır, dikkat edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyabilirsiniz. Eğer yağlı kağıt kullanmayacaksanız tepsiyi kesinlikle yağlamayın yoksa hamur fırına girince hafif yayılır.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif sararıncaya kadar pişirin. Dikkat edin çok pembeleşmesin.

Pişen kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz şeker ve tarçın karışımına bulayın.


Not: Benim kurabiyelerim de olduğu gibi şeker ve tarçın kurabiyelerin her yerine bulansın isterseniz kurabiyelerinizi bir buzdolabı poşetine koyun ve şeker tarçın karışımı ile kurabiyeleri zedelemeden sallayın. Eğer sadece üstünde olsun isterseniz pudra şekeri ve tarçın kullanarak kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz üstlerine süzgeç yardımı ile eleyebilirsiniz. Görüntü öyle de çok güzel oluyor. Ben kendime mutfakta macera aradığım için her seferinde şeklini değiştiriyorum.
Sevgiyle kalın...

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Nefissss tam kahve yanı için :))

    YanıtlaSil
  2. Annemle benim sık yaptığımız ve tarif defterimizin başında yer alan bir kurabiye tarifi bu:))) Elinize sağlık sizin de, güzel olmuşlar...
    Biz ismine kalıp kurabiye koyduk çünkü minik kaliplarimizla sekillendiriyoruz
    Her sefer üzeri ise aynı şekilde susleniyor.
    Sizleri de hep birlikte beklerim..
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Fındık kurabiyeler ımmh tam da löpletmelik olmuş :P Küçük küçük yapıp hem kahvenin yanında hem de sütle iyi gider. Yalnız bir sorum olacak nişastalı kurabiyelerin kıyır kıyır bir yapısı oluyordu değil mi? Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. tarçının mis kokusuna kimsecikler dayanamaz sanırım..Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)