40 Kat Çıtır Börek
Yoğun istek üzerine tekrar yayınlama gereği duydum. 40 kat çıtır börek bildiğiniz böreklere hiç benzemiyor. Yapımı zahmetli ama sunumu ve lezzeti buna değer...
Sevgiyle kalın...
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozuYarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Açmak için;
Nişasta
Üzeri için;
100 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için;
300 gr. peynir
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Maydonoz
Hazırlanışı
Çok sert olmayacak şekilde hamur yoğurun. Unun önce 3 bardağını koyup, son bardağı yavaş yavaş ekleyin. Kullandığımız ölçülere göre hamurun aldığı un biraz değişebiliyor.
Hamuru ikiye ayırın ve her birinden 20 beze yapın. Her bir bezeyi un ile yaklaşık 20-25 cm çapında açın. Aralarına biraz nişasta sürerek, üst üste koyun.
Nişasta ölçüsüne dikkat etmek gerekiyor;
çok olursa nişasta kokar, az olursa katlar birbirine yapışır.
20 katı birlikte tepsinin boyutunda açın.
Arasına hazırladığımız iç malzemesini koyun.
Üst katını da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kapatın ve dilimleyin.
Üzerine sıvı yağ ve tereyağını kızdırıp dökün.
190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
offf ki ne offf :)) şimdi çayla ne güzel gider ellerinize sağlık valla.
YanıtlaSilçayla muhteşem oluyor ;)
Siloff çok güzelll görünüyor, muhteşemm, ellerine sağlık, boş bir vaktimde mutlaka yapacağım, aldım tarifi ;)
YanıtlaSilteşekkür ederim. Emin ol pişman olmazsın...
Silay bir dilim olsa da yesem:)) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilayyy kırk kat baklava gibi ellerinize sağlık . çok zahmetli
YanıtlaSilbiraz zahmetli ama değer... Sevgiyle kalın...
SilNefis olmuş.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilGüzel arkadaşım muhteşem bir tarif olmuş buuu. valla müsait olunca deneyeceğim. bu arada değerli yorumlarınız için çoook teşekkür ederim.
YanıtlaSil