Avcı Böreği
Davet sofraları için bir tarif daha geliyor.
Avcı Böreği Ramazan'da İftar sofralarını süsleyen,
hem sunumu şık hem de çok lezzetli bir börek oldu.
Ellerimize sağlık ;)
Değişik lezzetler arayanlar için içli köfte havasında yeni bir alternatif...
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Üzeri için
2 adet yumurta (yetmezse 1 adet ilave edebilirsiniz)
1,5 su bardağı galeta unu
Üzeri için
2 adet yumurta (yetmezse 1 adet ilave edebilirsiniz)
1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
Hazırlanışı
Bulguru derin bir tabağa alın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Üzerini strech film ile kapatarak demlenmeye bırakın.
Sıvı yağ
İç harcı için
300 gram kıyma
1 çay bardağı ince köftelik bulgur
2 orta boy soğan
1 su bardağı ceviz kırığı
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım bağ maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
300 gram kıyma
1 çay bardağı ince köftelik bulgur
2 orta boy soğan
1 su bardağı ceviz kırığı
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım bağ maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
Hazırlanışı
Bulguru derin bir tabağa alın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Üzerini strech film ile kapatarak demlenmeye bırakın.
Böreğin iç harcı için 2 yemek kaşığı tereyağı tavaya alın. İçine soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın ve hafifçe soteleyin ve kıymayı ilave edin. Harlı ateşte kıyma suyunu çekene kadar pişirin. En son tuz ve baharatları ekleyin. Kıyma karışımını ocaktan almadan hemen önce bulguru ve incecik doğranmış maydanozu ekleyin. En kısık ateşte yaklaşık bir dakika daha soteleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yufkaları teker teker açıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı su ile ıslatın. İsterseniz yağ ve suyu karıştırabilirsiniz. Ben karıştırmadan kullanıyorum. Böylece su ve yağ eşit oluyor.
Yufkaları istediğiniz börek büyüklüğüne göre 6 ya da 8 parçaya bölebilirsiniz.
Her bir üçgen parçaya tepeleme bir yemek kaşığı kadar iç harcı koyun. Böreklerinizin içi dolu dolu olsun. Bu şekilde bütün yufkaları sigara böreği gibi sarın.
Üzeri için yumurtaları çırpın ve bir yemek tabağına alın. Galeta ununu da başka bir yemek tabağına alın. Börekleri önce çırptığınız yumurtalara, daha sonrada galeta ununa bulayın.
Yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın (Ben kızarttım).
Yağda yapmak istemezseniz önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin (Ben fırında henüz denemedim ama tarifi aldığım Pembe Cupcake böyle öneriyor. Tarif için tekrar teşekkürler...).
Yağda yapmak istemezseniz önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin (Ben fırında henüz denemedim ama tarifi aldığım Pembe Cupcake böyle öneriyor. Tarif için tekrar teşekkürler...).
etli börek çok sevmiyorum ağır geliyor bana :-((
YanıtlaSilBu börek etli olmasından değil de kızartma olduğundan biraz ağır oldu ama çok lezzetliydi ;)
SilBenim gibi içli köfte yapmayı beceremeyenler için harika bir tarif, ben de sık sık yaparım. Elinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilhttp://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Teşekkür ederim...
Silnefis görünüyor çok sevdiğim börek ellerinize sağlık sevgiler....))
YanıtlaSilBen de ilk defa yaptım ama sonuçtan çok memnun kaldım.
SilÇok güzel bir tarıf . inşaAllah mutlaka deniycem.elinize sağlık
YanıtlaSilDenemenizi öneririm. Pişman olmazsınız ;)
SilGerçekten nefis bir börek oluyor. Ellerinize sağlık sizinde.
YanıtlaSilSevgiler
ben de sevdim...
Silyağda kızartınca tadı daha güzel oluyor ama fırında pişirmek de daha sağlıkla ve daha az kalorili. ama kuru olur mu acab? benim böreklerim genelde kuru oluyor :(
YanıtlaSilBen henüz fırında denemedim. Denerseniz sonucu bizimle de paylaşırsanız sevinirim. Sevgilerimle...
Silçok doyurucu faydalı bir börek: )
YanıtlaSilkesinlikle öyle...
SilCanım istedi çok hoş görünüyor :)
YanıtlaSilBeni de kuzenler aradı. "Abla Ramazan'da bu yapılır mı, çok güzel görünüyor, canımız çekti dediler". Ben de onlar için tekrar yapacağım.
SilÇok çok severim. Ellerinize sağlık gerçekten nefis görünüyor
YanıtlaSilteşekkür ederim ;)
Silçok teşekkür ederim... Mutlaka geleceğim.
YanıtlaSilgayet başarılı ellerinize sağlık
YanıtlaSilİyi ki hatırlattınız çok severim ama uzun zamandır aklımda yoktu. Biraz zahmetlidir ama değer. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBenimde çok sevdiğim bir tariftir. Ara sıcak olarak harika oluyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhaba bizler Ardanın Mutfağı ekibi olarak tariflerinizi çok beğendik. Sizde sitemize gelerek tariflerimizi inceleyebilirsiniz.
YanıtlaSilHazır Yufkadan Börek Tarifleri - http://www.ardanin-mutfagi.com/2016/01/hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html
Çok teşekkür ederim. Ben de sitenizi keyifle takip ediyorum. Sevgiler...
Sil