Meyve Soslu Trileçe (Tres Leches Cake, Three Milks Cake)
Ramazan sofralarında da çok sevilen ve tercih edilen bir tatlı oldu.
Özel istek üzerine büyük boy dikdörtgen borcam tepsi (40 x 27 cm) için Trileçe tarifini yineliyorum.
Sevgiyle kalın...
Kek için;
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı ılık su (sıcağa yakın)
1,5 su bardağı un (ben iki yemek kaşığı daha ekledim)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz (çay kaşığının ucu ile)
1 kabartma tozu
1 vanilya
Tepsiyi yağlamak için;
1 tatlı kaşığı tereyağ (ya da margarin)
Süt şerbeti için;
4 su bardağı süt
2/3 su bardağı şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
2 küçük paket krema
Üzeri için;
2 paket meyve sosu (Orman meyveli ya da ahududu)
Hazırlanışı
Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayıralım. Sarılarını şeker ve vanilya ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Beyazlarını bir tutam tuz ile koyulaşana kadar çırpalım. Yumurta sarılarının içine ılık su ve sıvı yağ ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Kabartma tozu ve unu karıştıralım ve yumurta sarılarına eleyerek ekleyin. En son yumurta beyazlarını iki seferde ekleyin. Bu aşamada artık mikser kullanmıyoruz. Kaşık kullanıyoruz ve yumurtanın beyazını söndürmeden yavaş yavaş karışıma ekliyoruz.
Tereyağ (margarinde olabilir) ile yağlanmış tepsiye dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim (yaklaşık 45 dakika-1 saate pişiyor). Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
Kek piştikten sonra süt şerbetini hazırlayın. Şerbet için 2 paket kremayı, sütü ve şekeri tencereye alın ve şeker tamamen eriyinceye kadar ısıtın. Şeker eriyince ılıkken ocaktan alalım. Ilık şerbeti ılık kekin üzerine dökün.
Yazarken uzun sürüyor ama Trileçe yapmak birçok tatlıya göre oldukça pratik.
Hafif ve çok lezzetli bir tatlı... Ayrıca sunumu da çok şık.
Daha önce yaptığımız Karamelli Trileçe Tarifi ve büyük fırın tepsisi (baklava tepsisi) için Meyve Soslu Trileçe tariflerine de buradan ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun...
bayılıyorum buna ama yapamam sanırım ben yine hazır alırım elinize sağlık..
YanıtlaSilgöründüğü kadar zor değil aslında... denesen bundan güzel olacağına da eminim ;)
Silteşekkür ederim...
YanıtlaSilKrema süt kreması olacak sanırım değil mi?
YanıtlaSilUzun süredir bir çok blogda görüyorum yapmak istiyordum ama güvenilir bir tarife rastlayamadım bir de ben karamel sevmiyorum bu meyve sosluyu hafta sonu kesinlikle deneyeceğim. Paylaşım için teşekkürler elinize sağlık
Evet, krema süt kreması olacak ;)
SilMerhaba... Trileçe çok nefis görünüyor. Ellerinize sağlık:)) Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler...
Şu sıralar pek bi meşhur ben de çok seviyorum. Nasıl yapıldığını bilmiyordum iyi oldu bu tarif. Elinize sağlık.
YanıtlaSilMeyve sosluya ilk defa rastlıyorum. Ama klasik olanını her gördüğüm yerde yiyorum. Hep de güzel yapıyorlar. Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSil