Midye Böreği


 Aslında bu tarifi annem bir kaç ay önce Umutlu Hayat arkadaşımızın sitesinde görmüş ve daha önce peynirlisini yapmıştı. O da çok güzel olmuştu ama bu mükemmel oldu ;)
Tarif aynı sadece iç malzemesini değiştirdik.

Çok özel bir gün için tekrar yapıldı. Ama ben ancak fırsat buldum yayınlamaya ;)

Malzemeler
1 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı ılık su
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Açılan yufkaların arasına
1 paket margarin

Açmak için
Nişasta

İç malzemesi
400 gr. kıyma
4 orta boy patates
karabiber
tuz

Hazırlanışı


Hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.
Bence 3,5 bardak unu ekleyip, kalan kısmı yoğurdukça ekleyelim.
Hamurumuzu 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz ve her birini yufka büyüklüğünde nişasta ile açıyoruz.

Margarini eritiyoruz ve aralarına sürüyoruz.


Açtığımız ve aralarına yağ sürerek üst üste koyduğumuz 4 kat yufkayı sıkıca, 
yavaş yavaş rulo şeklinde sarıyoruz.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Buzdolabına koyabilmek için ikiye böldüm.
Hamur dinlenirken içimizi hazırlayalım. Patatesleri haşlıyoruz, soyuyoruz ve eziyoruz ;)
Kıymayı kavurup tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Çok kavurmayalım kurur, fırında da pişecek...
Patatesinde tuzunu atıp kıymayla karıştırıyoruz.

Dinlendikten sonra çıkarıyoruz ve bir parmak eninde kesiyoruz.

Kestiğimiz parçaları oklava ile çok inceltmeden fotoğraftaki kadar açıyoruz.


Herbirine bolca iç malzemesi koyuyoruz yalnız fotoğraf biraz bulanık çıkmış.
Uc uca eklemiyoruz üst üste kapatıyoruz, hafifçe bastırıyoruz. uç kısımlarından biraz tutturuyoruz.
Kapattığımız tarafı tepsiye gelecek şekilde ters çevirip, tepsiye diziyoruz.



Fırında yaklaşık 190 derecede pişiriyoruz.


İşte sonuç ;)

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Aaaa ben bunu çok severim nasıl yapıldığını düşündüm bi türlü anlayamamıştım. Adını bilmediğim için internetten de bulamadım. Valla harika. Hemen ekliyorum sizi takipteyim :))

    http://ebrueliacik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuşlar ellerine saglık.Bu mideye tatlısını yada bu böregini mutlaka denemem gerkiyor artık.

    YanıtlaSil
  3. sevgili kayınvalidem de yapar bunu...
    çok güzel oluyr...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık canım

    annem de çok sık yapar bu böreği

    YanıtlaSil
  5. Çok leziz olduğunu tahmin edebiliyorum öyle güzel anlatmışsın ki,görünüşü de çok şık. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık,bende çok yapıyorum midye böreği..Çok güzel oluyor,kıyır kıyır..Çok güzel fotoğraflamışsınız..

    YanıtlaSil
  7. Harikasınız çok da güzel anlatmışsınız teşekkürler yapınca yayınlıycam. Ellerinize emeğinize sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Aaa harikaymış,katmere benziyor,ellerine sağlık sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  9. Annem ve ablam da cok guzel yapar , seninkide harika gorunuyor ellerine emeklerine saglik...

    YanıtlaSil
  10. nasılda resimlerle açıklaya açıklaya yapmışsınız emeğinize sağlık , resim olunca daha iyi anlaşılıyor çok güzel,birde yiyebilseydik o zaman yorumumuz hımmmm harika olmuş olurdu.eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. görüntü kalite ve sende mükemmelsin:))

    YanıtlaSil
  12. Harikaymış, çok sevdim bunu, tadı da nefistir eminim:)

    YanıtlaSil
  13. açılan yufka inceliği nasıl?
    çok incemi açtınız

    YanıtlaSil
  14. ayy nefis görünüyor aşamalı çekim çok iyi olmuş,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. arkadaşlar mutfaklarınız için ihtiyacınız olan araç gereç için www.marketkurdu.com bekliyorum

    YanıtlaSil
  16. mutfaaklarınız için gerekli olan araç gereçi bulacağınız bir adres www.marketkurdu.com

    YanıtlaSil
  17. süper olmuş
    denenecekler arasına aldım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)