Tahinli Açma Poğaça
Ramazan ayının son günlerine geldik. Bayram hazırlıkları çoktan başladı. Bu yıl ne açlık, ne susuzluk etkilemedi ama uykusuzluk çok fena ;) Yaşlanıyorum galiba ;)
Uyumak istiyorum...
Sevgiyle kalın...
Tahinli Açma Poğaça için MalzemelerUyumak istiyorum...
Sevgiyle kalın...
1 tane yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kasığı dolusu tuz
3 tatlı kasığı şeker
2 tane yumurta akı (sarısını üstüne sürmek için ayırın)
Aldığı kadar un
Aralara sürmek için;
125 gram eritilmiş tereyağı
6 yemek kaşığı tahin
Her kata serpmek için;
Şeker (isterseniz ceviz de serpebilirsiniz).
Hamurları açmak için;
Nişasta
Tahinli Açma Nasıl Hazırlanır?
Geniş bir kapta maya, ılık su ve şekeri karıştırın ve kabarması için 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra yumurta beyazını, sıvı yağ, ılık süt ve tuzu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üstünü örtüp yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 eşit bezeye bölün. Her bir bezeyi nişastayla tabak büyüklüğünde açın.
Aralara sürmek için eritilmiş tereyağının içine 5 yemek kaşığı tahin koyun ve karıştırın.
Açtığınız 5 hamuru araların yağ/tahin karışımından sürün ve şeker serpin. Diğer 5 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Böylece beşerli hazırlanmış 3 parça hamurunuz olacak.
İlk hazırladığınız hamuru alın ve merdaneyle inceltin. Ortadan bıçakla kesip ikiye ayırın.
Her bir parçayı dikine 6-7 parçaya bölün (hamuru açtığınız inceliğe göre değişecektir) ve her bir parçayı kısa kenarından rulo olacak şekilde sarın.
Bu aşamanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ;)
Rulo sardığınız hamurları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştırın ve açmaların üstüne sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun…
Nişasta
Tahinli Açma Nasıl Hazırlanır?
Geniş bir kapta maya, ılık su ve şekeri karıştırın ve kabarması için 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra yumurta beyazını, sıvı yağ, ılık süt ve tuzu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üstünü örtüp yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 eşit bezeye bölün. Her bir bezeyi nişastayla tabak büyüklüğünde açın.
Aralara sürmek için eritilmiş tereyağının içine 5 yemek kaşığı tahin koyun ve karıştırın.
Açtığınız 5 hamuru araların yağ/tahin karışımından sürün ve şeker serpin. Diğer 5 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Böylece beşerli hazırlanmış 3 parça hamurunuz olacak.
İlk hazırladığınız hamuru alın ve merdaneyle inceltin. Ortadan bıçakla kesip ikiye ayırın.
Her bir parçayı dikine 6-7 parçaya bölün (hamuru açtığınız inceliğe göre değişecektir) ve her bir parçayı kısa kenarından rulo olacak şekilde sarın.
Bu aşamanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ;)
Rulo sardığınız hamurları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştırın ve açmaların üstüne sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun…
Tahinli olan herşeyi çok severim. Sanki şu hazır alınan tahinli pidelerin tadında gibi algıladım ben öyle mi oluyor acaba? Elinize sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilof of cok güzel görünüyor
YanıtlaSil