Ispanaklı Dilim Börek (Buzluk Böreği)



Şımarık. Küstah. Tembel. Ucuz.
Ne oldum budalası...
Yetersizliğini taşkınlıklarıyla giderebileceğini sanan bir hayalperest.
Boş zamanını hayatları işgal etmeye adamış arsız.

Cahil, 
Dünsüz, günsüz, yarınsız...
Çıktığı yumurtayı beğenmeyen, saldım çayıra mevlam kayıra harikası.

Gülünç olduğu kadar tehlikeli, 
Korkak olduğu kadar saldırgan, 
Varlığını korumak için her şeyi yapan bir pervasız......

Kim bu? 

Tanıdınız mı?
Aslında herkesin çevresinde en az birkaç tane olan insanlıktan nasibini almamış mahluk...

Allah böylelerinden korusun hepimizi...

Sevgiyle kalın...


Ispanaklı Dilim Börek için Malzemeler
1 kg yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su

İç malzemesi
Yarım kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Ispanaklı Dilim Börek Nasıl Hazırlanır?

Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın. İçi hazırlayacağınız tavaya kuru soğanı ince ince doğrayın ve sıvıyağ da kavurun. Soğanlar hafif sararınca ıspanakları atın ve kavurun. En son tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyerek ocaktan alın.
Bir bardak su ve bir bardak sıvıyağı karıştırmadan ayrı ayrı kullanın. (Bana tarifi verirken karıştırmam söylenmişti ama öyle olunca sıvıyağ yukarı çıkıyor ve yufkaların bazıları daha yağlı oluyor. Onun için kaşıkla eşit miktarda su ve sıvıyağını ayrı ayrı koyuyorum. Böylece her tarafı eşit yağlanıyor)
Her bir yufkaya yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su ve 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirerek yağlayın. Yufkaları gözleme/zarf gibi katlayın. 
Sonra hazırladığımız içten yufkanın bir kenarına koyun ve o kenardan başlayarak sıkıca sarın. Sonra her bir yufkayı altı eşit parçaya fotoğraftaki gibi kesin. 


Şimdi işin püf noktasını veriyorum. Bunları buzluğa koyun ve iyice donsun.

Pişireceğimiz zaman buzu çözülmeden yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice pişirin.

Buzluğa koymadan pişirirseniz  ve tepside birbirine bitişik dizerseniz yumuşacık börekleriniz olur.

İyice buz tutsun ve tepsiye dizerken de hafif aralıklı dizin ki kenarları da kızarsın ve çıtır çıtır olsun.

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Nefis gözüküyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. börek harika görünüyor... hem sahur hem iftar için süper olur...

    YanıtlaSil
  3. Dilimli sunumuyla ıspanaklı börek çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Bazlama