İrmikli Top



Tipik bir 1. Sınıf Annesi olarak okul bitsin diye gün sayıyorum. Bu sene hepimiz pek bir yorulduk. Artık tatil vaktimiz gelmiş... Okul seçimi ve öğretmenlerle ilgili yazacak çok şeyim var ama kendimi tutuyorum. Bir başlarsam kendimi aşarım diye ;)

Okulların erken kayıt dönemi başladı. Karar verirken çok iyi araştırmanızı öneriyorum. İlkokulda devlet ya da özel fark etmiyor, iyi okul değil iyi öğretmen olarak bakın olaya... Hepsi olmamakla birlikte genelde KPSS'de iyi puan alan öğretmenler devlete yerleşiyor, alamayanlar özelde çalışmak zorunda kalıyor (kpss bir ölçü müdür, bilmem ama...). Özelde öğretmenler düşük ücretle fazla saat çalıştırılıyorlar. Bu da performanslarını etkiliyor. Bir de emekli öğretmen ve tecrübesiz öğretmen polemiği var tabi ki... Bu da başka bir yazının konusu olsun.

Gelelim bugünkü tarifimize... Bizim kızçelerin hepsi pek bir hamarat. Bu tarif Sevinçten...
Sunumu çok şık, lezzetli ve çok hafif bir tatlı oluyor.

Sevgiyle kalın...


İrmikli Top için 
Malzemeler

3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
yarım su bardağı Hindistan Cevizi

Üzeri için;
Hindistan Cevizi
Renkli granül şeker ya da bonibon

İrmikli Top Nasıl Hazırlanır?

Süt, şeker ve irmik tencereye alınır ve karıştırılarak kaynatılır. Ateşten alındıktan sonra içine tereyağ ve vanilya eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine toz krem şanti ve yarım su bardağı hindistan cevizi eklenerek mikserlenir.

Mikserlendikten sonra şekil verilir (Şekil verirken elinizi hafif ıslatabilirsiniz.). Daha sonra hindistan cevizine bulayın ve ortasını hafif bastırarak  renkli granül şeker ya da bonibon ile süsleyin. Kağıt kalıp kullanabilirsiniz ya da bir servis tepsisine dizebilirsiniz.


Afiyet Olsun...




Yorumlar

  1. çok ttalış ama bunlar ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Özellikle çocuklar böyle süslü sunumları çok seviyorlar ;)

      Sil
  2. çok güzel olmuş bugün deneyeyim :)

    YanıtlaSil
  3. 1. sınıf annesi olarak geçmiş olsun diyorum. Çok zor bir yıldı hem çocuklarımız hem de bizler için. İnşallah 2.sınıf daha kolay geçecek.

    İrmik tatlısını yakınlarda yapmıştım çok lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık sizinde.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle umuyorum. Biz okulumuzdan ve öğretmenimizden de çok memnun kalmadık. Okul değişikliği yapmayı planlıyoruz. Umarım seneye daha iyi olur.

      Sevgiyle kalın...

      Sil
  4. Bu tarif aynı zamanda tepsiye dökülen irmik tatlısıyla aynı mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tepsiye dökülen için ayrı bir tarif kullanıyorum. https://fincanteyze.blogspot.com.tr/2016/04/irmikli-kolay-pasta.html?m=1 tarife bakabilirsiniz ya da sayfanın en üstünde ara butonundan "irmik" diye arayabilirsiniz.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)