Tahinli Kurabiye


Bugün ağzınızı tatlandırayım dedim ;)

Tarif Kuzen Sevinç'ten... Gurme Zafer onaylı ;)

Bu aralar blogu boşluyorum diye gönderdi bu tarifi... Gönderme tarihine bakınca utandım -5 Şubat-.

Ne kadar ihmal etmişim seni sevgili blogum. Tekrar tekrar yoğunluğumdan bahsetmek istemiyorum. Ev, iş, 1. sınıfa başlayan bir çocuk, yüksek lisans ve haklı olarak ihmal edildiğini iddia eden bir eş ;)
Bu açıklama yeterli sanırım ;)

Teşekkürler Sevinç ;) hem tarif için hem de desteğin için.

Sevgiyle kalın...

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1,5 su bardağı pudra şekeri (çok tatlı sevmiyorsanız 1 su bardağı kullanabilirsiniz)
1 adet vanilya
yarım bardak ceviz içi (ince çekilmiş, toz haline gelmiş)
1 adet kabartma tozu
4 su bardağı kadar un (Un ölçüsü değişebilir, ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir hamur, klasik kurabiye kıvamı)

Üzeri için;
Pudra şekeri

Tahinli Kurabiye Nasıl yapılır?

Tüm malzemeyi kullanarak ele yapışmayan ama sert de olmayan bir hamur yoğurun (klasik kurabiye hamuru kıvamı). Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Mümkünse yağlı kağıt kullanın, yağlı kağıt kullanmayacaksanız tepsiyi yağlamayın).

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında hafif sararıncaya kadar pişirin. İlk sıcağı geçtikten sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin.


 Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Elinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Tahinli kurabiye benimde favorilerim arasında. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Bazlama