Çikolata Kaplı Sütlü Helva
Bu tarif tatlı gurmesi Kuzen Zafer'den tam not alarak repertuvarımıza girmeye hak kazandı. Bu güzel helvamızı yapan ise Kuzenlerin en cimcimesi Sevinç ;)
Tarifi İnternetten almış ama hangi siteden aldığını hatırlayamadı ama ben tarifi Sevinç'ten aldım ;)
O nedenle kaynak gösteremiyorum, benim kaynağım Sevinç ;)
Malzemeler
125 gr. tereyağ
1 su bardağı un
Şerbeti İçin
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için;
200 gr. çikolata
Süslemek için;
Ceviz içi
Hazırlanışı
Tereyağını derin bir tencerede eritin. İçine unu ilave edin. Kısık ateşte çok kızarmayacak rengi altın rengi olana kadar kavuralım.
Şerbeti için; bir kaba sütü, toz şekeri ve vanilyayı koyup iyice karıştırın, ısıtılmayacak. Kavurduğumuz unun üzerine şerbeti hızlıca karıştırarak dökün. Kıvam alıncaya kadar karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Soğuyan helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Çikolatayı benmari usulü eritin ve yuvarladığınız helvaları çikolataya bulayıp servis tabağına alın.
Çikolata sertleşip donmadan üzerini istediğimiz şekilde süsleyin.
Çikolata Kaplı Un Helvasını 2-3 saat buzdolabında dinlendirerek servis yapın.
Afiyet olsun...
geçmiş olsun elinize sağlık güzel olmuş .-))
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Sildeneyeceğim teşekkürler :)
YanıtlaSilrica ederim...
Silellerine sağlık paylaşım için teşekkürler seni takipteyim ben de beklerim
YanıtlaSilhttp://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/
en yakın zamanda geleceğim ;)
SilHer sıkıntı biraz daha olgunlaştırıyor insanı . bize kötü gibi gelen şeyler bazen sonuç itibariyle iyi olabiliyor. Vardaır bir hayır dediğinde çoook rahatlıyor insan:)
YanıtlaSilKesinlikle... Yüce Rabbim bir kapıyı kapatırsa binlercesini açıyor...
SilElinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler...
SilÇok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Silbunlar çok tatlı ya tam bir lokmalık :) çok severim ellerinize sağlıkGözde'nin Blog Günlüğü
YanıtlaSilçok da lezzetli...
SilElinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilELİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilçok farklı ve pratik bir tarif...elinize sağlık
YanıtlaSil