Ağlayan Kek
Duygularımı en iyi "Ağlayan Kek" anlatır...
Hiç sormayın derdimiz pek bir büyüktü. Geçenlerde Ada hasta oldu (Grip). Kuzey'e de geçmesin diye birkaç gün çocukları görüştürmedik. Halleri çok komikti, birbirlerini telefonla aramalar, latifeler...
Azıcık kafası dağılsın diye, hadi Ada için "geçmiş olsun keki" yapalım dedim.
Benim aklımdaki klasik kek ya da cupcake tarzı bir şeylerdi.
Kuzey Efendi, Ada için "Ağlayan Kek" yapmak istedi.
Dayısına anlatırken de "Dayıcığım, Ada'yı o kadar çok özledim ki,
duygularımı en iyi Ağlayan Kek anlatır diye, Ada'ya Ağlayan Kek yaptım." dedi.
Artık ne kadar özledi, ne kadar dertlendi ise...
Sonuç olarak; Repertuvarımıza yeni ve çok lezzetli bir tarif eklemiş olduk. Büyük dikdörtgen tepside hazırladığımız kek o kadar beğenildi ki ikinci günü göremedi.
Malzemeler
Kek için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
2 paket hamur kabartma tozu
4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 paket vanilya
2/3 su bardağı (yarım su bardağından 1 parmak fazla) süt
Keki ıslatmak için;
2,5 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı Nescafe
Üzeri için;
1. aşama
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2.aşama
1 paket çikolata sos
Yeterince süt
Hazırlanışı
Her zaman ki gibi yumurta ve şekerlerden iyice çırpılarak başlanacak. Daha sonra süt ve tereyağ eklenecek. Tereyağını kızdırmadan sadece eritip ekleyin.
Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, vanilya ve kakao) başka bir kapta karıştırın ve yumurtalı karışıma eleyerek ekleyin.
Ben keki pişirmek için büyük dikdörtgen borcam (40x27 cm) kullandım. Kullanacağınız tepsiyi tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın. Kek karışımını tepsiye alın ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Bu arada krem şantiyi poşetin üzerinde ki tarife göre hazırlayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Çikolata sosunu da poşetin üzerinde yazan şekilde hazırlayın. Kullanacağınız markaya göre süt ölçüsü değişebiliyor. Hazırlanan çikolata sosunu ocaktan alınca aralıklarla karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın. Eğer kabuklanırsa kekin üzerine koymadan 1 dakika mikserleyebilirsiniz. Yalnız çok uzun mikserlemeyin.
Kek pişince fırından alın ve ilk sıcağının geçmesi için 7-8 dakika bekleyin. Daha sonra kekin üzerine bir kürdan yardımıyla delikler açın. Oda sıcaklığında 1,5 bardak süte 1,5 tatlı kaşığı Nescafeyi karıştırın ve kekin her yerine gelecek şekilde keki ıslatın.
Bu şekilde keki soğumaya bırakın.
Soğuyan kekin üzerine önce krem şantiyi ince bir tabaka şeklinde sürün. Daha sonra iyice soğuyan çikolata sosunu ekleyin ve en azından 2-3 saat dolapta mutlaka dinlendirin.
Afiyet olsun...
ellerine sağlık güzel gözüküyor :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Tam da böyle kakaolu bir şeyler yemek isterken iyi bir tarif oldu.Çok lezzetli görünüyor.Ben sizi çok uzun süredir takipteyim.Benim de küçük bir bloğum var.Sizi bekliyorum:)))
YanıtlaSilSEVGİLER..bgstil.blogspot.com
HOŞGELDİNİZ.:)))
Silteşekkürler.
SilAdı ağlayan kek olması hep bana hüznü çağrıştırıyor. Ama damakta bıraktığı tad offff ki ne offff
YanıtlaSilhaklısınız ama lezzet büyüleyici...
SilEllerinize sağlık.. Çok güzel olmuş.. Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler...
SilÇok güzel gözüküyor gerçekten.. Elinize sağlık..
YanıtlaSilnefis olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilElinize emeğinize sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilNefis görünüyor,ağlayan keke bayılırım ellerinize sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilgülayinmutfagindan...