Fırında Dilim Patates



Davet sofralarında özellikle de et yemeklerinin yanına Dilim Patates' i çok yakıştırıyorum. 
Kızartma gibi ağır olmuyor, sunumu da çok şık...

Sevgiyle kalın...

Malzemeler
Yeterince patates

Sosu için;
Her patates için 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı
Kırmızıbiber, karabiber, kekik, tuz


Üzeri için;
Tereyağ (her bir patates için fındık büyüklüğünde)

Patatesleri iyice yıkayın ve soyun (taze patates olursa soymayabilirsiniz). Sonra alt kısmı düz olacak şekilde az miktarda kesin ki patatesi dilimlerken zorlanmayın. 

Patatesleri olabildiğince ince şekilde dilimleyin ama altta kalan kısmını kesmeyin ki patatesler dağılmasın. Altta yarım santim gibi kesilmemiş kısım kalsın.

Sosu için tüm malzemeleri damak tadınıza göre ayarlayarak karıştırın. Kaşık ya da fırça yardımıyla dilimlenmiş patateslerin üzerine dökün. Daha sonra her bir patatesin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyun.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ancak patatesler pişerken tepsinin dibindeki yağı bir kaşık yardımıyla tekrar patateslerin üzerine dökerseniz patatesler kurumaz (bu işlemi 2-3 kere yapsanız yeterli olacaktır). 


Afiyet olsun...



Yorumlar

  1. elinize saglık
    internette çiçek gibi açılan modelini görmüştüm acaba daha yüksek ateş mi lazım onun için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patates dilimlerinin arasına kaşar da konulabiliyor o zaman dilimler daha ayrık oluyor. Başka bir yolu varsa onu ben de bilemeyeceğim. Sevgiyle kalın...

      Sil
  2. bunu hemen denemem lazım benim...

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun severek yapılır ve yenir :)

    YanıtlaSil
  4. ay bunu bir yağ reklamında yapıyor, denemek lazım, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Patatesler tam da kıvamında pişmiş.Ellerinize sağlık... sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ben de bayılıyorum görüntüsüne de lezzetine de. Ellerinize sağlık.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız... Pratik, sunumu şık ve lezzetli oluyor. Teşekkürler...
      Sevgiyle kalın...

      Sil
  7. Dilim patates bir zamanlar denediğim bir tarifti. Güzel oluyor tavsiye ederim. Sizinkiler de çok güzel olmuş elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  8. Son zamanlarda çok sık karşılaştığım bir yemek :) Tarif için teşekkürler.
    Bu arada blogumda bir çekilişim var beklerim :)
    http://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/2015/12/beyazbegonvilden-ylbas-hediyesi.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart