Fırında Kaşarlı Mantar


Özellikle et yemeklerinin yanında Fırında Kaşarlı Mantar muhteşem oluyor.

Çok pratik bir tarif vereceğim bugün...
Aslında çoğumuzun bildiğini düşündüğüm tarifleri vermiyordum. Ancak geçenlerde bir arkadaşım  "yabancı gelinleri" hiç düşünmüyorsun, dedi. Mesela bir kuru fasulye ya da pirinç pilavı hatta mercimek çorbası yazmamışım, haklı ;)

Kendisi de Azeri olan arkadaşım ilk geldiğinde kuru fasulye yapma macerasını anlattı. Biraz İnternetten araştırmış ama o zamanlar bloglar  da bu kadar yaygın değilmiş, çok güldük.  
Onun için bundan sonra ev yemeklerine biraz ağırlık vereceğim. Günlük yaptığımız yemekleri de paylaşacağım. 

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi için malzemeler; 
Mantar
Tuz
Tereyağ
Kaşar

Yıkarken kullanmak için;
yarım limon 

Hazırlanışı

Mantarlar için derin bir kaba su doldurun ve içine yarım limon sıkın. Yıkadığımız mantarları kararmaması için bu kaba atacağız.

Yıkanan mantarların saplarını dikkatlice ayırıyoruz. Kullanacağınız tepsiye mantarları dizin ve her birinin içine bir fiske tuz atın. Bu mantarların sulanmasını ve kendi suyuyla pişmesini sağlayacak. Ek olarak her birinin içine yarım çay kaşığı kadar tereyağ koyun. 

Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırına verelim. Mantarlar önce sulanacak sonra suyunu çekecek. Suyunu iyice çekmesini bekleyip de mantarları kurutmayın. Suyunun büyük bir kısmını çekip de iyice piştiğinde mantarların içine küp küp doğranmış kaşar peynirlerinden koyalım. Yalnız çok aşırı koymayalım ki kaşarlar eriyip kenarlardan akarak çirkin bir görüntü oluşturmasın. 

Kaşarlar eriyince mantarlar hazır... Seviyorsanız kaşarların üzerini hafif kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 Fincan Teyze
Fincan Teyze

Yorumlar

  1. Çok sevdiğim bir tariftir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ba yi li rimm! ama cocuklar pek sevmiyor:(( nefiss!

    YanıtlaSil
  3. Mantarın her türlüsüne bayılırım bende. Ayıkladığım saplarını da mantarlı omlet yapıyorum ben daha sonra. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de önceleri değişik tarifler paylaşma fikrindeydim ama bir gün bir arkadaşımızın Amerika'da okuyan oğluna telefonda uzun uzun biber dolması anlatmaya uğraşınca bilmeyenlere ve uzun süredir yapmayanlara da hatırlatmak için arada çok bilinen tarifleri de paylaşmak gerektiğine karar verdim.Kaşarlı mantarı bir zamanlar çok yapardım ama uzun zamandır yapmamışım, hatırlattınız :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart

Sodalı Börek (Yumurtasız)