Kıymalı Lazanya



Malzemeler 
1 paket Lazanya (haşlanmayan cinsinden)
(Üzerini okuyun haşlanması gereken lazanya ise diri kalacak şekilde haşlayın)

İç harç için
300 gr dana kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet havuç
3 adet sivri biber
3 adet rendelenmiş domates
4-5 adet doğranmış domates

Kekik
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Beşamel sos için
yarım şay bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı un
1 litre süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için 
Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Hazırlanışı
İç harcın hazırlanması

Yarım çay bardağı sıvı yağı tencerede kızdırın. Soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Rendelenmiş havucu ve sivri biberleri ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.

Kıymayı ekleyin -harlı ateşte- karıştırarak kavurmaya devam edin.

Kıyma kavrulunca domatesleri ilave edin. Ocağı iyice kısın ve baharatları ekleyerek pişmeye bırakın.


Beşamel Sosun hazırlanması

Unu sıvı yağ da kokusu çıkana kadar kavurun.
Soğuk sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Beşamel sos koyulaşıp kıvam aldığında tuz ve karabiber ekleyin (Un topaklanırsa blendırla incelte bilirsiniz).

Lazanyanın Hazırlanması

Lazanyayı hazırlamak için dikdörtgen borcam kullandım. Siz uygun bir fırın tepsisi de kullanabilirsiniz.

Başemal sostan 2 kaşık alıp fırın tepsinin tabanına yayın.
Lazanyaları zemine dizin. Üzerlerinde biraz beşamel sos gezdirin.


Beşamel sosun üzerine iç harçtan koyup yayın.
Diğer katlar için de bu işlemi tekrarlayın.

Tepsinin en üstünü beşamel sosla kaplayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarıncaya başlayıncaya kadar pişirin.

Üzeri kızarmaya başlayınca Lazanyayı fırından çıkarın. Bol miktarda kaşar peyniri rendesi serpin. ve 5 dakika kadar daha pişmesi için tekrar fırına verin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

40 Kat Çıtır Börek

Evde Mayasız Peynir Yapımı

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)