Kase/Çanak Börek




Birçok sayfada değişik isimlerle yapılan böreğe kendi yorumumu kattım ;)
Kararı da size bıraktım...

Malzemeler
3 adet yufka


Sosu için;
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
yarım paket kabartma tozu

İç Harcı İçin;
5-6 adet haşlanmış patates (patateslerinizin büyüklüğüne göre değişebilir)
Sucuk
Sosis
Karabiber
Tuz

Üzeri için
Kaşar Peyniri

Hazırlanışı

Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Patatesleri haşlayıp doğrayalım. İçine doğranmış sucuk ve salamı ekleyelim. Daha sonra sos malzemelerimizi karıştıralım. 
Yufkanın bir tanesini açalım ve sos malzememizi bolca sürelim. Her yufkayı 12 parçaya bölelim. Bu kısmı fotoğraflamamışım. En kısa sürede tekrar yaparak yeni fotoğraflar ekleyeceğim. 12 küçük üçgenimiz var üçgenin geniş kısmından başlayarak yarıya kadar rulo yapalım ve rulonun iki ucunu halka gibi birbirlerine birleştirelim ve yufkanın diğer ucunu kasenin içine doğru kıvıralım.
Kase şeklini alan böreklerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. İç malzemelerimizi  eşit bir şekilde kaselerimizin içine koyalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini  de ilave edelim. Yufkaların kenar kısımlarına yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
,
Afiyet olsun...
Böreklerimiz en son fırında görüntülendi, ondan sonra kendisinden haber alınamadı.

Yorumlar

  1. Fırındaki görüntü çok iştah açıcı.Kaşarlar ne güzel erimiş.Ellerinize sağlık.Eminim hemen yenmiştir.pembezambak.wordpres.com

    YanıtlaSil
  2. valla olsada yesem şuan çok açım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor iştah açıcı olmuş ellerinize sağlık selamlar....:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sodalı Börek (Yumurtasız)

A Spoonful of Sugar-Çikolatalı Tart