Arnavut Ciğeri


Yine yoğun bir dönem başladı. Blogu ihmal etmemeye çalışıyorum ama durum vahim ;)
Bu dönem bir çılgınlık yapıp üç ders aldım. Lisansüstü eğitim olunca üç fazla geliyor.
Evde Kuzey uyumadan bir satır okuyamıyorum. Elimde kitap görürse kucağımdan inmiyor ("Anne, kucuğunda oturma zamanı" demiyor mu, alıp, ısırasım geliyor).
Ben de fırsattan istifade bolca sarılıp, öpüyorum, kokluyorum.
Sonuç olarak gece yarısına kadar okumalarını yapan ben, ikinci gün perişan...
Ne kadar acındırdım kendimi değil mi?
Biz tarifimize geçelim bari, yoksa benim mızırdanmam bitmeyecek...

Arnavut Ciğeri konusunda Annem ve Sema Teyzem üzerine kimseyi tanımam.
Arnavut ciğeri yapacaksanız, tarifi de hakiki Arnavutlardan gelsin, değil mi?



Malzemeler
1 kg Dana Ciğer (ne kadar isterseniz)
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat (silme)
Tuz
Karabiber 
Kırmızı pulbiber

Kızartmak için 
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Eğer ciğer kasapta hazırlanmadıysa; önce zarının soyulması gerektiğini unutmayın. 
Ciğeri önce güzelce yıkıyoruz ve zarını soyarak küp küp doğruyoruz. 
Daha sonra ciğeri iyice süzelim, mümkün olduğu kadar kurusun. 

Un, tuz, karbonat ve baharatları karıştıralım. Ciğerleri bu un karışımına bulayalım ve fazla unu silkeleyelim.

Sonra ciğerleri kızgın bol yağa atıp kızartıyoruz (patates kızartır gibi). 
Çok sıkışık üst üste olacak gibi yağa atmayın, ciğer çoksa bir kaç seferde kızartılabilir, bu önemli... 
Çok fazla kızartıp da kurutmayalım. 

Kızaranları tabağa alalım . 
Yanında patates kızartması ve soğan piyazı ile muhteşem oluyor. 
Şiddetle öneririm.
Yanında ne olursa olsun, mutlaka sıcak servis edelim.

Harika görünüyor değil mi?

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. aynen harika görünüyor :))elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Harika ne demek ya ellerinize sağlık :) banada beklerim http://feracelihanimkiz.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi denemeliyim.Çok lezzetliye benziyor ellerinize sağlık.çiğdem pembezambak.wordpress.com

    YanıtlaSil
  4. Tarifi yaptık ve çok beğendik. yumuşak ve lezzetli oldu. Teşekkürler. www.yemektarifi.com.tr de vardı aynı tarif ama biraz sert oldu ordaki

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Evde Mayasız Peynir Yapımı

40 Kat Çıtır Börek