Göçmen Böreği (Dızmana)


Bu böreciklerin tabakta fotoğrafı yok. Ben tadına bile bakmadım.
Çok hayırlı bir iş için gece yarısı yapıldı.
Sabahın ilk ışıkları ile pişti ve tepsisiyle birlikte teslim edildi.
Bulmaca gibi anlattım değil mi? 
Tarifi ısrarla istendiği için de beğenildiğini düşünüyorum ;)

Bu güzel tarif için Resimli Tarif sayfasının yazarı Nermin Hanıma çok teşekkür ediyorum. 
Ben tarifte kendime göre küçük değişiklikler yaptım. Benim yaptığım şekliyle paylaşıyorum.
İşte Tarif... 

Malzemeler
İç malzemesi

Peynir
Maydanoz

Hamuru için
5 su bardağı un (yaklaşık/ yarısı ile yoğurmaya başlayalım, un ölçüsü değişebilir)
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 paket yaş hamur mayası (kuru mayayla da olur)
1 çorba kaşığı şeker

Üzerine sürmek için
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından az sıvı yağ
tuz

Yapılışı

Çukur bir kaseye ya da bir su bardağına mayamızı, 1 yemek kaşığı şekerimizi koyup yarım bardak ılık su ekleyelim ve mayamız eriyinceye kadar karıştıralım.  Mayamızın kabarmasını 20-25 dakika kadar (ben 10 dakika kadar bekleyebildim) bekleyelim. Mayamız iyice kabarınca 1 su bardağı sütümüzü, tuzumuzu ve kalan 1 su bardağı suyumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz (unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım ki sert olmasın). Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz.
Bir taraftan da iç malzememizi hazırlayalım.
Kabaran hamurumuzu küçük portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.

 Hamur tahtamızda bezeleri merdaneyle pide yapacakmışız gibi uzunlamasına açıyoruz.
İç malzememizi hamurun üzerine koyup kapatmaya başlıyoruz. Rulo haline gelecek.

Kapattığımız bezeleri 3 parmak kalınlığında kesiyoruz. 
Fırın tepsisini bolca yağlıyoruz. Yağladığımız fırın tepsimize böreklerimizi sıralıyoruz.  
 Acelemiz varsa çabuk kabarması için streç film ile sarabilirsiniz.  
 Kabaran hamurumuzun üzerine, bir kasede çırptığımız 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağından az sıvı yağ karışımımızı her yerine döküyoruz.
  200 derecede ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

 Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. mükemmel görünüyor eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın Hicrancığım harika gözüküyor ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, Mehtap ablacigim...

      Sil
  3. Ahhh ahhh babaanneciğim bir yapardı parmaklarımızı yerdik, annem dahil kimse onun kıvamını tutturamadı. Görünce aklıma geldi. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anane ve babannelerin kıvamıni kimse tutturamaz...

      Sil
  4. ayy çok nefis görünüyor, eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. So delicious!
    Thanks for the recipe.

    Z.

    YanıtlaSil
  6. harika http://ufakmutfakta.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Merhaba

    Bloğunuzu çok beğendim ve takipçiniz oldum. Sizi de bloğumda takipçi olmaya beklerim. Sevgiler
    http://mommyslifetime.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Mutlaka ugrayacagim. ..

      Sil
  8. Çok leziz görünüyor.Çıtır çıtır kızarmış. Börek yapacağım zaman mutlaka bu tarifi deneyeceğim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun kalacağınıza eminim. ..

      Sil
  9. ımm nefıs gorunuyor ellerınıze saglık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Evde Mayasız Peynir Yapımı